Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ASSOS lanceert nieuwe damescollectie Dyora RS

Vergeet zakmessen en chocolade. Het Zwitserse kledingmerk ASSOS wil met zijn fietskledij evengoed een standaard op de markt zijn. De recentste ontwikkeling die van de band in de ASSOS-fabriek rolt is een vernieuwde damescollectie. Dyora RS is gericht op de competitieve dames en bouwt verder op de technologische snufjes die eerder ook al bij de Equipe S9-collectie bij de mannen te vinden waren.

Dyora RS moet voldoen aan alle hoge eisen die vrouwelijke renners aan hun zomeroutfit stellen. De collectie is het resultaat van jaren experimenteren met prototypes. De trui en broek hebben een racespecifieke fitting. Niet dat ze niet gedragen kunnen worden door dames die recreatief een wekelijkse rit door de velden gaan maken, maar is toch eerder gericht op snoeiharde races. Het zit allemaal wat strakker dan een doorsnee outfit. En de zeem zit iets meer vooraan in de broek voor meer comfort als je met de handen in de beugels dieper op je fiets ligt.

Vaste bretellen

In tegenstelling tot de andere damesbroeken van ASSOS is ervoor gekozen om geen kliksysteem in de broek te verwerken om de bretellen los te maken. In de veronderstelling dat je tijdens een race toch niet achter de maïs moet hurken voor een plaspauze. De bretellen – in realiteit één band die doorloopt – vormen een kruis op de rug voor meer stabiliteit. Deze A-Lock bretellen lopen bovendien zeer laag door tot aan het zeem. Zo moet alles nog meer op zijn plaats blijven zitten als je bijvoorbeeld op de trappers gaat staan.

ASSOS besteedt al decennialang aandacht aan zitcomfort en dat is bij de Dyora RS niet anders. Er wordt opnieuw gebruik gemaakt van de GoldenGate-technologie. Dat wil zeggen dat de zeem vooraan en achteraan vast gestikt zit aan de broek, maar niet in het midden. Zo heeft het zeem bij beweging de vrijheid om mee te volgen met je lichaam zodat wrijving tot een minimum beperkt wordt. Bovendien zorgt de zeem voor een hoge shockdemping en een goeie ventilatie.

Minder naden

Onderaan de broek is extra aandacht besteed aan de grip van de broekspijpen om de stof mooi op zijn plaats te houden. Er wordt gewerkt met een combinatie van lycra en polyester, dat meer ademend is dan pakweg een siliconen boord, opnieuw om irritatie uit de weg te gaan. Bovendien is de broek opgebouwd uit slechts twee stukken stof, met minder naden en dus opnieuw minder kans op wrijving.

Het shirt heeft een zeer strakke fit en zit volgens de fabrikant als een tweede huid. Een goeie ventilatie moet ervoor zorgen dat je je ook bij hoge temperaturen comfortabel voelt. De stof rekt in alle richtingen mee. Alleen het rugpand heeft een iets andere stof die verticaal minder stretcht. Dat moet ervoor zorgen dat de rug niet gaat doorhangen als de zakjes ruim gevuld zijn.

Voor de broek betaal je 200 euro. Het shirt kost 170 euro en is in zwart of paars te verkrijgen. Wie wil, kan de outfit compleet maken met een bijpassend petje (25 euro) en matchende sokken (19 euro)

  • Ga voor informeer naar de website