Deel dit artikel:

Assos herontwerpt zijn allersnelste bibshorts

Het Zwitserse kledingmerk Assos heeft zijn allersnelste bibshort, de R9 Targa, in een nieuw jasje gestoken. Met de Equipe RSR S9 Targa, de nieuwste versie, mikt het merk op renners die de allersnelste en de allerlichtste uitrusting verlangen.

De voornaamste vernieuwing is de compresserende geweven constructie van de broek. Door de compressie omarmt de broek de bovenbenen en het bovenlichaam zodanig, dat ze vermoeidheid van de spieren kan verminderen en je dus sneller laat fietsen. Het maakt de broek dermate aerodynamisch, dat ze voorgesteld wordt als tweede huidlaag.

Type.701kompressor

Met gerichte compressie wordt de druk op gevoelige gebieden verminderd. De broek is dankzij haar transparante karakter veel sneller droog dan voorgaande modellen en ze biedt eveneens actieve koeling en een licht gewicht. Ondanks de uiterst stevige maar vederlichte stof, is Assos er toch in geslaagd de broek ook bestand te maken tegen hoge UV-stralen en gaat ze zelfs de vorming van onaangename geurtjes tegen.

Opvallend is dat de Equipe RSR-collectie een iets langere beenlengte heeft dan die van de modellen van de Equipe RS- en Mille GT-reeksen. De Equipe RSR Bib Shorts S9 Targa hebben de aangepaste ergonomische ergoBox-structuur en de vlindervormige bretellen die kenmerkend zijn voor Assos. Die structuur biedt volgens Assos namelijk de perfecte stabiliteit, terwijl een wrijvingloos comfort gewaarborgd blijft.

De Assos Equipe RSR S9 Targa-bibshorts zijn verkrijgbaar in zes maten (van XS tot XXL) en twee afwerkingen. De adviesprijs is 290 euro.

Gerelateerde artikels