Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aqua Blue Sport is eerste profteam dat voorderailleur aan de deur zet

Het Ierse Pro Continentale wielerteam Aqua Blue Sport stapt voor 2018 over van Ridley naar 3T-fietsen en schakelt meteen ook over naar een Sram Force 1 groep. Waarmee de Ieren de eerste profs zijn die zonder voorderailleur op pad gaan.

Aqua Blue Sport gaat op het Strada-frame van 3T rijden en dat frame werd specifiek ontwikkeld voor gebruik met een 1x aandrijving, naar een nok om een voorderailleur te bevestigen zoek je vruchteloos. Jason Phillips die voor Sram alle contacten en contracten met de gesponsorde profteams onderhoudt is zelf ook nieuwsgierig naar de reikwijdte van de samenwerking. “Sram is een pionier op vlak van aandrijfsystemen met een enkel kettingblad. Toen 3T besloot om Aqua Blue Sport van het Strada-frame te voorzien, wisten we meteen dat we bij dit project betrokken wilden worden. Aqua Blue Sport en 3T zullen perfect partners zijn om de 1x aandrijving tot op de limiet te testen”, aldus Phillips.

Door met 3T in zee te gaan neemt Aqua Blue Sport wel een enorm risico. Want het aanbod racefietsen bij 3T is beperkt (enkel de Strada eigenlijk want de Exploro is meer een gravelbike) en de Strada is enkel geschikt voor een 1x aandrijving en schijfremmen. Dus voor de renners die zich bij de combinatie van schijven en 1x niet lekker voelen zit er niks anders op dan zich schikken naar de keuzes die de bazen van het team gemaakt hebben. En als de UCI in de loop van 2018 nog eens verandert van stelling in het debat rond de schijfrem, dan zijn de rapen voor de mannen van Aqua Blue Sport al helemaal gaar. Met andere woorden: een zaak om in de gaten te houden!


Gerelateerde artikels