Deel dit artikel:

Antwerpenaar valt wereldrecord Everesting aan

Voor Ben Elst breekt aanstaande zondag (17 juli) het grote moment aan. Onze landgenoot valt dan het wereldrecord Everesting aan. In totaal wil hij maar liefst zes keer de hoogte van de Mount Everest overwinnen met de fiets. Ben hoopt voor elke hoogtemeter een euro te kunnen schenken aan het Berrefonds, een organisatie voor mensen die een kind verloren hebben.

Ben Elst uit Kalmthout-Nieuwmoer zet alles op alles om het wereldrecord Everesting te verbreken. Wanneer hij zes keer de hoogte van de Mount Everest gereden heeft, zal hij in totaal zo’n 53.088 hoogtemeters hebben afgelegd. En dat zou meteen een nieuw wereldrecord zijn. “Het wordt enorm zwaar. Ik schat dat ik zeven dagen nodig zal hebben om het wereldrecord te verbreken. Per Everesting mag ik amper twee uurtjes slapen. Vandaar dat ‘NeverRest’ de naam van mijn actie is.”

Everesting
Everesting staat bekend als een zeer zware uitdaging in de fietswereld: je kiest een klim en je rijdt deze in één rit op en af tot je aan 8.848 hoogtemeters komt. Dat is zo hoog als het dak van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Je mag rusten, maar geen dutje doen. Doe je meerdere Everestings na elkaar, dan mag je per extra poging wel telkens twee uren slapen.

Begeleiding
Ben Elst krijgt bij zijn poging steun van 185 Coaching Center, het centrum dat verbonden is met ex-triatleet Marc Herremans. Ben Elst en Marc Herremans leerden elkaar zo’n 9 jaar geleden kennen. “Ik woog destijds 130 kilogram en Marc heeft me toen geïnspireerd om iets aan mijn zwaarlijvigheid te doen. Een half jaar later is Jeroen Dingemans mijn persoonlijke coach geworden. Jeroen motiveert me enorm. Hij helpt me met mijn sportschema’s en volgt alles nauwgezet op. Hij doet dat fantastisch. Als het om voeding gaat, kan ik rekenen op Arno Van Giel van BetterU.”

Goede doel
Ben Elst fietst voor het goede doel en hoopt na zijn poging 53.088 euro aan het Berrefonds te kunnen overhandigen. Dat betekent een euro per beklommen hoogtemeter. Ben: “Het Berrefonds ligt me nauw aan het hart. Mijn zus heeft 29 jaar geleden haar zoontje van 2,5 jaar oud verloren. In die tijd was er geen gespecialiseerd vangnet als je in die situatie terecht kwam. Met onder meer het Berrefonds is daar nu veel verandering in gekomen. Ik heb ook een goede vriendin die een jaar geleden haar zoontje heeft moeten afstaan. Ik heb van dichtbij gezien wat de steun van het Berrefonds voor die mensen kan betekenen. Het fonds schenkt een koesterkoffer met aandenkens, biedt psychologische begeleiding en organiseert wandelingen met lotgenoten. Allemaal dingen om beter met je verlies te kunnen omgaan.”

De recordpoging vindt plaats in Andlermühle (4760 Büllingen, België). Supporters zijn welkom in Büllingen vanaf zondag 17 juli tot het einde van de recordpoging, waarschijnlijk een week later. Wil je Ben Elst en het Berrefonds steunen? Ga dan naar deze website.