Deel dit artikel:

Antwerpen werkt aan fietsbelevingspunt

De collectie zal worden tentoongesteld in een nieuw centrum.

De provincie Antwerpen werkt aan een nieuw fietsbelevingspunt aan de Rupeldijk. Daar zal ook de wielercollectie van restaurantuitbater Paul van Bommel te bewonderen zijn. Een collectie die tot vorig jaar nog te bewonderen was in van Bommels’ restaurant Casa Grinta.


Tegen 2018 wil de provincie een fietsbelevingspunt openen. De plek moet een thuishaven worden voor wielerfans, retroliefhebbers en recreatieve fietsers uit heel Vlaanderen. Het punt zal voorzien zijn van een toeristische balie, fietsenverhuur, een fietshersteldienst, elektrische oplaadpunten en een themacafé. Verder komt er ook een ruimte waar wisselende tentoonstellingen over wielrennen te zien zullen zijn. Daar zal ook de indrukwekkende collectie van Paul van Bommel te zien zijn.

 

Die collectie bestaat uit 700 wielertruitjes waarvan 400 gesigneerde, 1500 miniatuurfietsjes en heel wat medailles, petjes, fietsen, wielerbekers, posters en boeken. Heel wat truitjes ontving van Bommel uit handen van de vele wielrenners die in zijn restaurant kwamen eten. De verhalen achter zijn collectie zullen origineel in de schijnwerpers worden geplaatst. Want achter elk item schuilt een verhaal met veel kleur en passie.  (JL)

 

Foto’s: Paul van Bommel/KROS architecten tvh, Exponanza

  • image004-1.jpg
  • image010.jpg
  • image003-1.jpg

Gerelateerde artikels