Deel dit artikel:

Alibi: de nieuwste fietsbril van KOO Eyewear

KOO Eyewear breidt haar assortiment uit met een sportbril voor op de fiets. Het gaat om de Alibi, een bril met een halfmontuur dat het zicht niet belemmert. Er zijn tevens nieuwe lensvarianten beschikbaar. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met Zeiss en geselecteerd door KOO Eyewear voor elk van de acht verschillende modellen.

Om de zichtbaarheid te maximaliseren en de fietser optimaal te laten genieten van het omringende landschap, koos KOO Eyewear voor een montuurontwerp met halve rand. Die houdt de lens aan de bovenzijde op zijn plaats (onder is dus vrij) en biedt een profiel met prettige draagbaarheid, of je nou een groter of kleiner gezicht hebt. Neuspads en naar binnen gebogen poten houden de bril op zijn plaats en vergroten het comfort.

De Alibi heeft twee ventilatiegaten die voorkomen dat de lenzen beslaan, ook bij inspanning op hogere intensiteit. Het montuur is gemaakt van Grilamid en kan worden gebruikt met KOO’s Optical Clip, een accessoire dat speciaal is ontworpen voor mensen die ooglenzen tijdens het sporten moeten gebruiken.

Nieuwe kleuren

Met acht kleurvarianten van de Alibi, elk gecombineerd met een specifieke lens, is er genoeg keuze. De Road Selection biedt vijf matte montuurvarianten (in Black, Grey, Sand, White en Harbour Blue), terwijl de offroad versie van de MTB/Gravel Selection drie verschillende montuurvarianten bevat (ook mat, in Dark Blue, Orange en Persian Green).

Nieuwe lenzen

KOO Eyewear biedt met de Alibi ook nieuwe lenzen. Het gaat hier om Zeiss’ polycarbonaat cilindrische lenzen. Deze bieden een breed gezichtsveld en tegelijkertijd uitstekende ventilatie en maximale bescherming. De spiegellenzen zijn verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: goud en koper. Er zijn ook fotochromische varianten die meekleuren afhankelijk van hoe licht of donker het buiten is.

De brillen met spiegelende lenzen kosten 180 euro. De fotochromische modellen zijn iets duurder: 210 euro. Ga voor meer informatie over alle beschikbare modellen naar kooworld.cc.