Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Alberto en Peter kiezen voor Sportful

Fiandre-lijn beschermt tegen Vlaanderen-weer.

Het Italiaanse kledingmerk Sportful heeft sinds een paar jaar zijn Fiandre-collectie, kledingitems die bij uitstek geschikt zijn voor het herfstweer waar we dezer dagen midden in zitten. Sportful heeft er ook een leuk verhaal bij. Lees zeker verder en bekijk daarna het prachtige filmpje.

We schrijven 15 oktober. De bladeren vallen van de bomen en de thermometer geeft gemiddeld 12 graden aan. Alberto hult zich in zijn Fiandre light Norain top want de kans zit er dik in dat we vandaag de kaap van de 15 graden overschrijden. Een korte broek kan nog net, maar voor de zekerheid verdwijnen de knee warmers toch in de achterzak. Samen met zijn 6 kameraden staat hij klaar voor een leuk tochtje en mogen ze zich fervente fietsers noemen.

We spoelen een maandje verder. Vorige week ging de thermometer een eerste keer onder nul ’s nachts. Deze week is het vooral.. nat. Het regent bijna dagelijks en als we nog een keer boven de 10 graden gaan doet iedereen een vreugdedansje. Alberto haalt zijn Fiandre light Windstopper jacket en Fiandre Norain team bibtight uit de kast. Hij pept zich samen met zijn beste fietscompagnon op om ondanks de fikse regen die voorspeld werd toch het geplande tochtje aan te vatten. Het zijn dan ook echte fietsfanaten.

Op 15 december zijn de dubbele cijfers op de thermometer al lang verleden tijd… of er moest een streepje voorstaan. De regen maakte plaats voor ijskoude wind en het is soms best wel gevaarlijk om je recht te houden op de gladde wegen. Alberto kiest voor zijn Fiandre NoRain jacket & Fiandre NoRain bibtight. De dikke versie dan, met een extra laagje NoRain light op de knieën die je net daar extra warmte en bescherming geeft.

Met de iPod in de oren maakt hij zich klaar voor de trip… want Alberto is de enige overblijver van de groep. Enkel hij wil in topconditie uit de barre wintermaanden komen. Alberto is fietsverslaafd en vindt in Sportful fietskleding zijn beste partner in crime. Come rain or come shine.

Ook Peter is net als Alberto een echte addict en ook hij zag zijn kameraden één voor één wegvallen voor het wekelijkse trainingsritje. Op 1 punt zijn ze wel verschillend. Waar Alberto vooral kan genieten van de keuze voor het juiste materiaal voor de juiste gelegenheid, is Peter vooral een eenvoudige jongen die het graag simpel houdt. Peter heeft slechts 2 baselayers en 1 winterjas: de Fiandre Extreme. Blindelings trok hij de afgelopen 3 maanden steevast zijn favoriete jack aan, no matter the forecast, daar hoeft Peter niet naar te kijken.

Benieuwd wie er in maart aan het langste eind zal trekken in een eerste krachtmeting.

 Klik hier voor een prachtig filmpje over de Fiandre-kleding.