Deel dit artikel:

AGU stopt kennis uit Jumbo-Visma-partnership in nieuwe zomercollectie

De nieuwe AGU-collectie voor het voorjaar en de zomer is een feit. Die wordt extra in de schijnwerpers gezet door renners van Team Jumbo-Visma.

Comfort onder uiteenlopende omstandigheden, een hoge mate van techniciteit, maximale performance, meer duurzaamheid – het zijn volgens AGU zelf de belangrijkste kenmerken van de nieuwe lijn voor de komende maanden. Dat onder meer Dylan van Baarle, Jonas Vingegaard en Riejanne Markus de fotomodellen bij de lancering zijn, is niet vreemd: een groot deel van de nieuwe items is gebaseerd op de performancekleding van Team Jumbo-Visma. Ook die is gemaakt door AGU.

Met kwalitatieve kledingstukken die lang meegaan, blijft AGU inzetten op het verduurzamen van de fietsindustrie. Daarom vind je in de nieuwe collectie van 2023 meer kleding en accessoires van milieuvriendelijk materiaal. AGU maakt deze herkenbaar met haar zogeheten Greensphere-logo.

High Summer Jersey en Bibshort

Dit seizoen breidt AGU haar Trend-collectie uit met een High Summer Package. De High Summer Jersey en High Summer Bibshort moeten verkoeling bieden op de warmste dagen. Voor de renners van Team Jumbo-Visma paste AGU eerder al body mapping toe; dat zit nu ook in deze kleding. Op bepaalde plekken waar dat nodig is, is voor extra ademend materiaal gekozen voor comfort op snikhete dagen.

Aero Jersey

De Aero Jerseys van Team Jumbo-Visma zijn nu ook beschikbaar voor het grote publiek. Het shirt, beschikbaar in donkergrijs en zeeblauw, is het ontwerp dat volgens windtunneltests de snelste van alle AGU-fietsshirts is. Daarbij houdt de Aero Jersey je koel op warme lente- en zomerdagen door de temperatuurregulerende eigenschappen van het materiaal.

Merino jerseys SIX6 & Trend

De Merino Uni Jersey (Trend) en Merino Jersey (SIX6) ogen natuurlijk met aardetinten, zoals mosgroen, taupe en beige. De shirts kenmerken zich door goede temperatuurregulatie dankzij de toepassing van merinowol. Dat materiaal houdt je warm en droog onder wisselende omstandigheden. Regent het? Merinowol heeft de eigenschap snel te drogen.

Rain Jersey & Rain Bibshort

Deze Rain Kit moet je beschermen tijdens een regenachtige fietstocht. De Rain Jersey is gemaakt van eVent DVstrech en is zowel ademend als water- en winddicht. De bijbehorende Rain Bibshort is gecoat met DWR, wat ervoor zorgt dat regendruppels van de bibshort parelen. Door de reflecterende print aan beide zijden van de short val je beter op.

Jonas Vingegaard gekleed in de Rain Jersey & Rain Bibshort

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE