Deel dit artikel:

Agu Roll Bag Stuurtas Venture

Een fietstas die is ontworpen in samenwerking met Wout van Aert? Ja hoor, Agu heeft die in het gamma. De Roll Bag Venture laat je toe om op een handige manier spullen mee te nemen voor onderweg. Wij snoerden hem vast rond ons stuur voor een test.

De Agu Roll Bag Venture is gemakkelijk te monteren met enkele straps. De tas is voorzien van een waterafstotende YKK-rits en heeft wee mesh zijvakjes waarin je makkelijk nog iets kwijt kan dat je snel moet kunnen bereiken. De tas bestaat uit één vak, dat ruim genoeg is. Extreem groot is de tas niet, maar de noodzakelijke spullen kan je er in kwijt.

Zichtbaarheid

De tas heeft een waterafstotende DWR-coating die Agu op veel van zijn producten gebruikt. Volledig waterdicht is de tas dus niet, maar een regenbui kan ze zeker aan. Deze stuurtas is een van onze favorieten om tijdens de zomer onze repen, gels en zelfs een windvestje in op te bergen. Geen gedoe meer met doorhangende zakken, want met deze tas aan het stuur kunnen we lange tochten makkelijk aan. Een extra mooi ding aan deze tas is dat ze van 100% gerecycled polyester is. Agu catalogeert deze in het Greensphere-assortiment en hoopt daarmee bij te dragen tot een gezondere planeet.

Deze Roll Bag Venture is verkrijgbaar in diverse kleuren. De zilveren versie is voorzien van reflecterende mist-print, waardoor je zichtbaarheid op de weg vergoot wordt. Stuurtassen zijn het afgelopen jaar populairder geworden. Zelf vinden we dat voor een groot deel van onze ritten een stuurtas overbodig is, maar deze Roll Bag is wel ideaal voor de langere tochten. Er is voldoende ruimte voor diverse repen, reservemateriaal en accessoires. We kunnen deze tas zeker aanraden want de Venture is gebruiksvriendelijk en makkelijk te monteren. Let wel op, want de tas kan wat gaan schuren tegen het balhoofd. Best dus wel een doorzichtige tape kleven, zodat er geen beschadiging is.

Stijlvol

Tijdens het fietsen blijft de Roll Bag stabiel hangen en heeft hij ook geen invloed op het rijgedrag. De tas is waterafstotend maar niet volledig waterdicht en daarom eerder aan te raden om in de zomer te gebruiken. Een regenbui zal je spullen niet nat maken, maar voor een helse tocht door weer en wind kan je beter een volledig waterdichte tas gebruiken. Prijs/kwaliteit is de Agu Roll Bag Venture een van de betere stuurtassen op de markt. Voor 40 euro heb je een goede tas die makkelijk te monteren is en er goed uitziet.

Prijs: 40 euro

Meer info op de website van Agu >>