Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

AGU presenteert op Roglič geïnspireerde kledingset

AGU brengt samen met Primož Roglič een Signature Cycling Kit op de markt. Deze set bestaat uit een jersey en een bibshort waarvan het ontwerp geïnspireerd is op het leven van Primož Roglič.

AGU benaderde de Sloveen met het idee een gepersonaliseerde kit te maken. Daarop reageerde hij direct enthousiast, onder voorwaarde dat het ontwerp persoonlijk en onderscheidend zou worden. Roglič: “We wilden eens wat anders doen, iets cools, iets wat opvalt. Met veel elementen die echt uiting geven aan wie ik ben.”

Vanuit het hart

Wat volgde was een intensief proces waarbij de designers van AGU uitgebreid met Roglič overlegden over welke elementen uit zijn leven hij graag in het shirt terug wilde zien. Zo is zijn persoonlijke logo zichtbaar en is er een schansspringer te zien, een verwijzing naar zijn vorige topsportleven. De afgebeelde leeuw staat symbool voor knokken. Ook het hart mocht volgens de renner van Team Jumbo-Visma niet ontbreken. “Als je alles vanuit je hart doet, dan is het goed.” De goudkleur in het shirt refereert aan de Velo D’Or die Roglič in 2020 won.

Opvallende set

Bjorn Jeurissen, CEO van AGU: “Primož was heel betrokken. Hij had een duidelijk idee van wat hij wilde zien en reageerde telkens heel direct op de designvoorstellen die we deden. Bij elke stap dacht hij mee en gaf zijn input. Zo werd het snel duidelijk hoe de kit eruit moest zien. Het is echt Primož geworden. Het is een opvallende set van een jersey en bibshort, die op verschillende manieren het verhaal van Primož vertelt, met aandacht voor belangrijke gebeurtenissen in zijn leven, de waardes die hij uitdraagt en de Sloveense cultuur die hij vertegenwoordigt. En dat in combinatie met de topkwaliteit die je van AGU kunt verwachten.”

  • De jersey en bibshort zijn verkrijgbaar op agu.com.

Gerelateerde artikels