Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aerodynamisch regenjack van Northwave

Rainskin Shield Jacket is waterdicht en heeft goede stroomlijn.

Het Italiaanse Northwave staat vooral bekend als schoenenspecialist, maar dat het bedrijf technisch hoogstaande fietskleding heeft, is minder bekend. Het Rainskin Shield Jacket is een voorbeeld van techniciteit.

Bescherming tegen regen plus een aerodynamische pasvorm, dat was de uitdaging waarmee de ontwerpers van Northwave aan de slag gingen voor het nieuwe Rainskin Shield Jacket. Dankzij de nieuwe technische stof genaamd 2.5L, met een H20 Flex membraan dat in 4 richtingen elastisch is kon het nieuwe regenjack aan de gestelde eisen voldoen.

Aan de binnenzijde van het jack zit P4Dry-materiaal, een stof op basis van gebruikte koffiegrond. Dit materiaal zorgt voor een snel transport van zweet van de huid naar buiten toe, neemt geuren op, reduceert condensatie van zweet en is natuurlijk nog milieuvriendelijk ook.

Zowel aan de binnen- en buitenzijde van het jack is er dus de nodige functionaliteit, maar ook verder werd er op de details gelet. Bijvoorbeeld door de dunst mogelijke waterdichte YKK-rits te gebruiken, om het gewicht en het volume van het jack zo laag mogelijk te houden. Verder werden de stiknaden getapet omdat ze het materiaal perforeren, zodat je toch absolute waterdichtheid hebt. Ook zijn er reflectieve prints rondom aangebracht zodat je beter zichtbaar bent.

Het Rainskin Shield regenjack is er alleen in de kleur antraciet en kost 129,99 euro.
Er bestaat ook een versie zonder getapete naden (het Rainskin Jacket), die is geprijsd op 99,99 euro.

Gerelateerde artikels