Deel dit artikel:

Activity tracker van Sigma

Lichaamsbeweging stimuleren met de Activo.

Volgens de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) zijn 10.000 stappen een goede maatstaf voor voldoende dagelijkse beweging. Maar hoe kun je inschatten hoeveel stappen je dagelijks daadwerkelijk zet en hoe intensief de verschillende activiteiten van de dag zijn? Juist, met een activity tracker.

Met de Activo brengt ook Sigma Sport nu een eigen activity tracker op de markt. De sportelektronica-experts uit Neustadt willen met dit product iedereen motiveren meer te bewegen in het dagelijks leven.

De elegante, smalle, tweekleurige armband met het goed leesbare display geeft het aantal stappen precies aan. Activo toont ook de afgelegde afstand van degene die hem draagt en berekent de verbruikte calorieën. Met name wordt de Activity Modus van de dag getoond en alle waarden worden met Bluetooth Smart verzonden naar de smartphone en de gratis Sigma Activ-app.

En of je nu je eigen bewegingsgedrag van de dag wilt bekijken of je door Activo laat motiveren niet de lift maar de trap te nemen, of dat kleine eindje te voet naar de bakker te gaan, met de nieuwe activity tracker van Sigma geeft bewegen gewoon meer plezier.

Met de drie kleurvarianten (Black-Red, Sky-blue/Gray, Berry-Pink/Gray) waarin deze trendy maar onopvallende armband verkrijgbaar is, wordt het iedereen mogelijk een passende tracker te kiezen. Dankzij een unisizeband en een eenvoudige bediening past Activo om alle soorten polsen.

De instelling van Activo met persoonlijke gegevens en doelen gaat via de Sigma Activ-app op de smartphone of de iPhone. Op het display van de tracker krijg je informatie over de actuele waarden, het bereiken van de tussendoelen (brons, zilver), een bericht als het dagdoel is bereikt (goud) en informatie over de Activity Mode van de dag in Low, Mid en High. Deze waarden worden in de analyse van de app ook grafisch weergegeven.

Naast het actieve deel van de dag waakt Activo ook over de slaap. Automatisch volgens instelling van een “Sleeptime” of handmatig, de slaap wordt apart geregistreerd en ook in de app geanalyseerd.

Alle gegevens van de tracker kunnen dankzij de app via de Sigma Cloud naar het Sigma Data Center verzonden en geanalyseerd worden. De bewegings- en afstandswaarden worden door middel van de beproefde 3-axis G-bewegingssensor berekend. Ongeveer om de acht dagen dient Activo via USB-kabel opgeladen te worden. Activo is waterdicht volgend IPX 7 en daardoor een universele, praktische begeleider voor elke dag. Zowel aan de linker- als rechterpols af te lezen.

De Activo is reeds in de vakhandel verkrijgbaar, de adviesprijs is € 64,95.

De gratis Sigma Activ-app is te downloaden in de Apple AppStore en in de Google Playstore.

Meer informatie vindt u onder: www.sigmasport.com

 

 

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE