Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Action Sports gaat Giro, Bell en Blackburn verdelen

Helmen- en accessoiresmerken veranderen van distributeur.

Omdat Shimano Benelux vanaf 1 juli gaat instaan voor de verdeling van de helmen en brillen van het Belgische merk Lazer, mochten de concurrerende helmenmerken Giro en Bell (die jarenlang door Shimano gepromoot werden) elders onderdak vinden.

Action Sports in Welkenraedt is daarom vanaf 1 juli 2017 de nieuwe verdeler van die merken en ook het accessoiresmerk Blackburn verhuist mee, want ook dat merk behoort tot Vista Outdoor, het moederbedrijf van Giro en Bell. Action Sports, bekend als verdeler van Look fietsen en pedalen, staat in voor Giro Bike (helmen, schoenen, kleding), Bell Bike en Blackburn. Daarnaast zal de firma ook de distributie voor de Bike-vakhandel overnemen van het merk Camelbak.

“Om te beginnen, willen we het Shimano-team hartelijk danken voor het fantastische werk dat ze hebben verricht voor het succes in de Benelux van onze business voor de merken van fietshelmen en van Blackburn. Grofa is al jarenlang een uitstekende partner op het gebied van onze business in Duitsland en Oostenrijk. En we zijn dan ook buitengewoon verheugd dat we onze zakelijke relatie kunnen uitbreiden met Action Sports, en we hebben er alle vertrouwen in dat dit team in staat is om onze merken binnen de Bike Channel in de Benelux verder uit te bouwen”, aldus Cyril Pliquet, Sales Director EMEA – Sport Protection Products van Vista Outdoor.

“Bij Action Sports zijn we er bijzonder trots op dat we zijn verkozen tot de nieuwe distributiepartner voor de merken van Vista Outdoor. We verheugen ons op de nieuwe samenwerking”, aldus Andreas Tubes, CEO bij Action Sports.

De helmen en brillen van Lazer werden tot voor kort verdeeld door de firma Wolvenberg. Dat bedrijf zal zich nu opnieuw op de import van de brillen en fietshelmen van het Duitse Uvex toeleggen.