Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Abus sponsort Team Movistar

Veiligheidsspecialist gaat profploeg voorzien van helmen.

Met de samenwerking met het Team Movistar, het beste team in de UCI WorldTour van de afgelopen vier jaar, laat Abus zien dat haar ernst is om het merk verdere bekendheid te geven.

Abus wordt wereldwijd beschouwd als de nummer één als het gaat om beveiliging- en veiligheidstechniek en Team Movistar is momenteel het beste Pro Cycling Team in de wereld. Met Abus als de officiële helm- en beveiligingspartner van het Team Movistar geeft dat natuurlijk een goede match. Abus zal het team voor de komende jaren van high-end race helmen en innovatieve beveiligingsoplossingen voorzien.

“Abus volgt een strategie van consistente sponsoring”, aldus Christian Rothe, lid van de Raad van Bestuur van de Abus Groep. “We spreken dan over het versterken van Abus als merk van sportieve, urban- en kinderhelmen. Tevens streven we naar een grotere naamsbekendheid van ons familiemerk Abus op de internationale markten. De samenwerking met het Team Movistar is ideaal: het mediabereik over een breed scala aan communicatiekanalen is enorm, bovendien is er het hele jaar door wereldwijde aandacht – het wielerseizoen begint in januari en loopt door tot november – en de emotionele componenten van een spannende sport als wielrennen zoals teamgeest, passie en ambitie zijn ruim aanwezig.”

De productontwikkeling van het bedrijf zal ook profiteren van de nieuwe samenwerking. Het langdurig partnerschap stelt het Abus in staat om nauw samen te werken met ’s werelds beste renners. De renners zullen waardevolle feedback geven over hun dagelijkse ervaringen met het door hun gebruikte product. Deze ervaringen zullen door Abus worden opgenomen in de verdere ontwikkeling en de voortdurende verbetering van haar helmen. Momenteel ontwikkelt Abus een high-end helm en een aerohelm die door de renners van het Team Movistar in het komende seizoen gebruikt zullen gaan worden.

Team Movistar, met internationale top renners als Nairo Quintana en Alejandro Valverde, wonnen in 2016 het UCI World Tour Team klassement voor de vierde keer op rij. Het team is een van de meeste ervaren teams in de wereld van professioneel wielrennen en kent een zeer succesvolle historie. Het team werd oorspronkelijk opgericht in 1980 onder de naam Reynolds. In de jaren negentig vierde het, toen onder de naam Banesto, enorme successen.

De toenmalige teamcaptain Miguel Indurain werd een legende door vijf opeenvolgende keren (1991-1995) de Tour de France te winnen. Sinds 2011 rijdt het team onder de naam Team Movistar en heeft het talloze titels in de UCI WorldTour behaald, inclusief 36 overwinningen in 2016, een etappeoverwinning en de 3e plaats overall in de 2016 editie van de Tour de France. De laatste overwinning was de eindoverwinning van Nairo Quintana in de Vuelta a España/Ronde van Spanje van dit jaar.