Deel dit artikel:

6d Sports Nutrition wijzigt samenstelling Energy Bar

6d Sports Nutrition heeft zijn bestaande 6d Energy Bar vernieuwd. Het bedrijf ontwikkelde een ‘clean-label’ energiereep op basis van natuurlijke ingrediënten met dezelfde voedingswaarden en functionaliteit als voorheen.

De energiereep geeft je zo’n 30 gram koolhydraten en voorziet in de 2:1 glucose-fructose ratio waardoor sporters tot 90 gram koolhydraten per uur kunnen opnemen. 6d Sports Nutrition claimt dat de vernieuwde reep vol van smaak is en een zachte textuur heeft.

In vergelijking met de bestaande 6d Energy Bar zijn er enkele verschillen. Zo bestaat de oude formule uit meer dan twintig ingrediënten (complex) en bevat de vernieuwde reep minder dan tien ingrediënten (clean-label). Ook de basis is verschillend. De oude formule bestond uit een suiker- en amandelbasis; de nieuwe uit een basis van dadels en havervlokken.

Voor smaak van de vernieuwde Energy Bar integreerde 6d Sports Nutrition 7 procent gedroogd fruit of 3 procent kokosschilfers, aangevuld met een natuurlijke aroma. In de oude formule gebruikte het merk 5 procent samengestelde fruitblokjes, aangevuld met een natuurlijke aroma. De vernieuwde reep (50 gram in plaats van 45 gram voorheen) is beschikbaar in 3 smaken: Blueberry, Cherry, Coconut.