Deel dit artikel:

3T draait tijdritstuur om

Bij de Revo zitten de handvatten achterop.

Met het nieuwe tijdritstuur Revo breekt onderdelenmaker 3T met de gewoonte om bij ‘ossenkopsturen’ de handvatten vóór de stuurbasis te plaatsen. Bij de Revo zitten ze achter aan het stuur, zodat het gevaar op van het stuur af glijden vanwege een onvoorziene hobbel of gat in de weg zo goed als afwezig is.

3T was naar eigen zeggen ook al het eerste merk dat de ossenkopvorm introduceerde, bij de werelduurrecordpoging van Francesco Moser in 1984.

Het nieuwe ontwerp zou 3 voordelen hebben ten opzichte van de ‘oude’ versie. Ten eerste het onverwacht uit de handen glippen van het stuur. Ten tweede is er ook in scherpe bochten en op lastige afdalingen meer voeling met en dus controle over het stuur, een beetje net als wanneer je een gewoon racestuur onderin de beugel vast grijpt, en tenslotte is de nieuwe vorm volgens 3T aerodynamischer, omdat het profiel van de stuurbasis gunstiger in de wind komt te liggen. 

De Revo is natuurlijk al uitvoerig getest en het stuur wordt momenteel door BMC Racing Team gebruikt, de regerende wereldkampioen ploegentijdrit.
Alle kabels worden natuurlijk binnendoor geleid en het stuur voldoet aan de 3:1 regel van de UCI.

Er komen 3 versies op de markt: Revo Ltd. (700 gram, 850 euro), Revo Team (770 gram, 625 euro) en Revo Team Stealth (770 gram, 650 euro).

Zie het filmpje voor een impressie van de Revo.