Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Speedcraft Air: de fietsbril die ook voor betere zuurstofopname zorgt

Eén van de meest geavanceerde fietsbrillen van dit moment komt van 100%. Het gaat om de Speedcraft Air, een bril die je niet alleen beschermt en goed zicht biedt, maar ook voor maximale zuurstofopname zorgt.

Neuspleisters kennen we wel. Ze zorgen ervoor dat je neus iets verder opent, waardoor je tijdens de sportinspanning maximaal zuurstof kunt opnemen. De Speedcraft Air van 100% heeft een soortgelijke functie. Hoe? Je plakt bijgeleverde neuspleisters op de neus. Daarop zit magnetisch materiaal verwerkt. Omdat er ook een magneetje op de neusbrug zit, weten deze twee elkaar te vinden. De combi tussen de bril en het Air-systeem, afkomstig van AC Systems, zorgt ervoor dat de neuskanalen verder open gaan.

Buiten dit extra, bijzondere pluspunt heeft de 100%-bril veel hoogwaardige features die passen bij het premiummerk. De lens is ruim en loopt door. Dat zorgt voor mooie looks en is bovendien buitengewoon functioneel, want je hebt in je gezichtsveld geen last van een brilframe. Wat nieuw aan deze bril is, is de iets grotere afstand tussen de lens en het gezicht (in vergelijking met voorgaande modellen). Dat heeft een praktisch voordeel: er is iets meer luchtstroom achter de bril, waardoor de lens niet beslaat.

Eén van de fervente dragers van de Speedcraft Air is Peter Sagan, die afgelopen weekend nog de sterkste was in Parijs-Roubaix. Ook eerder dit seizoen was de wereldkampioen al succesvol met de 100%-bril op zijn neus. De Speedcraft Air, die goed op zijn plaats blijft, hoeveel je ook zweet, is sinds afgelopen maand breed verkrijgbaar op onze fietsmarkt, zowel voor profs als ‘gewone stervelingen’. De consumentenadviesprijs bedraagt 335 euro.


Gerelateerde artikels