Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Velocio Concept jersey en Signature bibshorts

Velocio staat garant voor stijlvolle, tijdloze fietsmode en trekt daarbij ook vol de duurzaamheidskaart. Wij gingen op pad in hun Concept jersey en Signature bibshorts.

Hoe je het ook draait of keert: de fabricage van fietskledij heeft een enorme ecologische impact. Daarover kan je trouwens meer ontdekken in deze video. Collecties komen en gaan, beschadigde kledingstukken vliegen al snel de vuilbak in, spullen worden verscheept naar de andere kant van de wereld… Het Amerikaanse Velocio werd in 2014 opgericht met een missie om het anders aan te pakken. Truitjes worden haast uitsluitend van gerecycleerde materialen gemaakt, Velocio biedt een hersteldienst aan, verpakkingen zijn 100% biologisch afbreekbaar… Het merk zet zich in voor duurzame fabricage en een kleinere afvalberg en pakt daar graag mee uit.

Stevige achterzakken

Dat meer duurzame producten vaak ook niet de goedkoopste zijn, merk je ook bij Velocio. Voor het Concept-truitje haal je een fikse 179 euro uit je spaarpot. In ruil krijg je een kwalitatief stukje textiel met een strakke snit en opvallende kleurencombinatie. Het turquoise vooraan contrasteert met het olijfgroene rugpand en de zwarte achterzakjes. Die achterzakken zijn trouwens heel diep en erg stevig. Het zorgt ervoor dat je er een halve huisraad in kwijt kan zonder dat ze gaan doorhangen. Naast de drie zakken, heb je nog een extra opbergvakje met ritssluiting bovenop de rechtse achterzak. Ideaal voor je bank- of identiteitskaart en wat cash geld. De lage kraag, lange mouwen en het kortere voorpand geven het Concept shirt een sportieve, aero uitstraling. Heb je het liever iets losser, dan kies je beter voor het Signature shirt.

Hoog draagcomfort

Naast een combinatie van kleuren, stel je ook een combinatie van materialen vast wanneer je dit koerstruitje van iets dichterbij bekijkt. De olijfgroene stof op de rug is heel erg licht en heeft minieme, haast onzichtbare perforaties voor extra ademend vermogen. Vooraan is de stof wat dikker en heeft ze meer structuur, waardoor dit truitje ook stevig aanvoelt wanneer je het aantrekt. Met het draagcomfort zit het alleszins meer dan snor, zeker tijdens de zomermaanden. Velocio hanteert ook een goeie maattabel op zijn website en brengt dit truitje in 8 verschillende maten uit, van XS tot XXXXL. Deze maatvoering is er ook voor de dames. Er wordt immers gehamerd op het vinden van de juiste maat om een ideale compressie van de spieren te bekomen.

Persoonlijke smaak: de combinatie van turquoise en olijfgroen vind ik minder geslaagd. Maar uiteraard is het Concept jersey ook verkrijgbaar in andere kleuren, namelijk zwart en donkerblauw. Leuk is wel dat Velocio ook sokken, handschoenen en andere accessoires in bijpassende kleuren uitbrengt. De turquoise Ultralight-handschoentjes en Signature-sokken zijn net als het Concept-truitje perfect in warme, zomerse omstandigheden.

Klassieke snit

Niet enkel het Concept-truitje is aangenaam om dragen. Ook de Signature bibshort zit lekker (wij testten de Signature versie, maar er is ook een Concept versie beschikbaar). De gekruiste bretellen voelen stevig aan en hebben geen stiknaden, waardoor ze niet gaan irriteren aan je schouders. De snit van de bib is eerder klassiek te noemen: ze is niet erg lang, dus je ‘tanline’ zal misschien ietsje hoger boven de knie afgetekend worden dan je gewoon bent. Twee elastische stroken die horizontaal gestikt zijn, zorgen dat de broekspijpen netjes op hun plaats blijven rond je dijen.

De kwaliteit van het zeemvel in de broek is vrij standaard en bewijst vooral tijdens korte en middellange tochten haar nut. Het lycra is dan weer aan de gladde kant, waardoor je nogal snel het gevoel krijgt dat je wat heen en weer schuift op je zadel. Ook de spiercompressie is niet overdreven. Er werd een goeie middenweg gevonden tussen een strak gevoel en draagcomfort. Net als de truitjes, worden ook de broeken van Velocio in 8 maten uitgebracht zodat iedereen een perfect passende bib kan vinden.

De Signature-broek is verkrijgbaar in zwart en donkerblauw en kost 205 euro.

De Concept- broek is de high-end versie en  komt op 269 euro

Meer info op de website van Velocio.