Deel dit artikel:

100% Getest: Uvex Rise Pro Mips

Nu Uvex in de WorldTour zit, was het tijd voor een nieuwe racehelm die helemaal mee is met zijn tijd. Dat is de Rise Pro Mips geworden. Wij gingen er in binnen- en buitenland mee op pad.

De renners van Intermarché-Circus-Wanty schonken de Uvex Rise Pro Mips zijn debuut in de Tour de France. De weinige openingen (het zijn er elf) houden de helm aerodynamisch maar bieden toch voldoende verluchting, zo merkten we op de heuvels van Kreta. Dat komt door de brede en diepe kanalen die de openingen aan de voorkant met die aan de achterkant verbinden, waardoor de luchtstroom goed over je hoofd kan lopen.

Mips Air

Wat je niet heel vaak in het WorldTour-peloton maar wel bij sportfietsers ziet, is het Mips-systeem. Uvex gebruikt voor deze Rise Pro de Mips Air Node, die is geïntegreerd in de padding. Je merkt er dus niets van maar je (al dan niet kostbare) brein geniet wel van de extra bescherming bij een impact. De padding op zich is overigens aangenaam dik. Veel gewicht voegt het ook niet toe, want deze helm weegt in maat medium 270 gram. Het is trouwens een kleine medium voor een diameter van 52 tot en met 56 centimeter. De large gaat van 56 tot en met 59.

De aerodynamica van de helm wordt ook geholpen door de compacte vorm. Hij ziet er niet te groot uit op je hoofd. Hij is bovendien makkelijk en goed af te stellen in de hoogte en breedte, zodat hij perfect zit en hij eenvoudigweg aangenaam om te dragen is. Zit je vaak met het probleem dat je de riempjes aantrekt en dan met een gigantische flap overblijft die in het rond wappert tijdens het fietsen? Het uiteinde van de aangenaam dunne en zachte riempjes kan je bij deze Uvex mooi samenhouden. Dankzij de Y-geleiders lopen de riempjes mooi rond je oren.

Conclusie

De Uvex is een compacte helm die op een onopvallende manier aerodynamisch geoptimaliseerd is. Het schuim is quasi volledig afgeschermd door de EPS-buitenschaal die met het schuim versmolten is (de zogenoemde in-mold-technologie die je bij alle helmen uit het hogere segment ziet), zodat hij er lang goed blijft uitzien. De comfortabele pasvorm, het voldoende lage gewicht en de integratie van het Mips-systeem maken van de Uvex Rise Pro Mips een uitstekende helm die het label ‘Made in Germany’ met trots mag dragen.

Prijs: 219,95 euro

Meer info op de website van Uvex >>

Gerelateerde artikels