Deel dit artikel:

100% Getest: Thrive Performance Beer Recovery IPA

Zin in een verfrissend biertje na een stevige rit, maar wil je toch je herstel na de training niet in gevaar brengen? Dan is de Recovery IPA van Thrive misschien wel de perfecte oplossing. Ten dienste van de wetenschap proefden we het recuperatiebier.

Weinig après-bike-activiteiten zijn zo leuk als een biertje op een zonovergoten terras om de geleverde inspanningen en de gewonnen of verloren sprints te overlopen. Iedereen weet dat alcohol na een stevige rit niet meteen de recuperatie bevordert, maar een trappist of stevige pint kan toch zo goed smaken. Om die aangename smaak te bewaren en toch het herstel na de training te bevorderen, ontwikkelde triatleet Laurens D’Hoore in samenwerking met een team aan de Universiteit van Leuven een eigen recuperatiebier. Dat is niet alleen alcoholvrij maar ook rijk aan koolhydraten (13,5 g) en eiwitten (10 g) uit whey hydrolisaat, wat sneller wordt opgenomen en rijk is aan aminozuren die bevorderlijk zouden zijn voor het herstel. Die snelle opname is het handigst meteen na een training, waardoor de term ‘recuperatiebier’ niet eens zo vergezocht lijkt. Al moet je er waarschijnlijk wel twee of drie drinken om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen.

Alcoholvrije après-bike

Vaak vinden we alcoholvrije bieren te zoet, te flauw of te fel gearomatiseerd, om de afwezigheid van alcohol te verdoezelen. Een gezonde dosis scepsis was dus op zijn plaats toen we onze eerste Thrive dronken. De eerste slok was verrassend, want het lijkt niet op andere 0.0-bieren. We proeven wat hop en kruiden, en de smaak doet denken aan een goede mix van een IPA – Thrive noemt zichzelf ‘Recovery IPA’ – en een goed witbier. Waarschijnlijk zorgt de aanwezigheid van proteïnen voor de witbiersmaak, maar we moeten toegeven: het is gewoon lekker, verfrissend en dorstlessend.

57,90 euro/24 blikjes of 29,90 euro/12 blikjes

www.thrivebeer.com