Deel dit artikel:

100% Getest: Suplest Edge+ Road Performance

Het Zwitserse Suplest heeft geen gigantisch ruim gamma, maar de line-up van drie raceschoenen (naast een aantal MTB-schoenen) straalt wel klasse en kennis uit. Wij mochten aan de slag met de middenklasse, de Road Performance.

Onze tester heeft de Suplest Edge+ Road Performance (249 euro) intussen een half jaar in gebruik en kan na zo’n 5000 km melden dat hij erg tevreden is met de correcte pasvorm: een maat 43 is effectief een 43. Ook de stijfheid van de zool en het algemene comfort zijn duidelijke pluspunten. Dit was bovendien het eerste paar schoenen in jaren waarin we de inlegzool niet hebben vervangen. Meestal kiezen we voor een dikker zooltje met wat meer ondersteuning maar dat bleek bij deze Suplests niet nodig. Dat hoeft ook niet te verbazen, want Suplest gebruikt de uitstekende zooltjes van specialist Solestar.

De schoenplaatjes werden correct geplaatst door een expert, waardoor mogelijke ongemakken als slapende voeten werden uitgesloten. Tip: geef niet altijd de schoen de schuld van ongemakken, maar kijk ook eens naar andere factoren, zoals de stand van de plaatjes of je fietspositie.

Het uiterlijk van de Zwitserse schoentjes is eveneens een meevaller en bovendien is de buitenkant redelijk goed afwasbaar na een vuiler ritje. We moesten slechts met één probleempje afrekenen en dat is dan nog niet de schuld van Suplest: de BOA-veter is bij het aanspannen direct geknapt. Gelukkig kan je in de winkel dan gewoon een vervangset ophalen – een van de voordelen van BOA-draaisluitingen. Daarna hadden we alleen maar plezier van deze schoenen. Ze zijn met hun 230 gram per schoen niet zwaar en de carbon zool is heel efficiënt zonder dat het comfort in het gedrang komt. Naast deze Road Performance heb je nog de duurdere Road Pro en de meer betaalbare Road Sport.

Meer info