Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Specialized Women’s Propero 3

“Als meisje heb ik altijd al lang haar gehad, maar mijn paardenstaart was niet altijd even handig bij het fietsen. De paardenstaart duwde mijn helm vaak naar boven met veel ongemakken tot gevolg. Vandaar dat ik Grinta! in het kader van het damesdossier vroeg om op zoek te gaan naar een helm die aangepast is voor vrouwen met lang haar.” (Elke Maes)

Met die vraag van Elke kwamen we bij de Specialized Women’s Propero 3 uit, een helm die we in herenversie al een tijdje in test hebben op de redactie. Met 99,90 euro is de Propero 3 heel scherp geprijsd, al is de botspots dankzij de ‘Mega Mouthport’ (de grote, horizontale, frontale ventilatiesleuf) instant herkenbaar als een Specialized helm. De Propero 3 erfde van zijn duurdere broertjes en zusjes uit het Specialized helmengamma niet alleen de looks, ook de Tri-Fix ultradunne kinriempjes en het 4th Dimension ventilatiesysteem zijn van de partij. In damesversie is de Propero 3 te koop in High Vis Pink, White en Black en in de maten Small, Medium en Large. Voor Elke bleek vooraal het HairPort SL passysteem een eyeopener, een in zes hoogteposities instelbaar systeem dat de helm met een draaischijf aan je hoofdomtrek aanpast én voldoende ruimte voor je paardenstaart laat. Dit is wat Elke er van vond:

“Ik was meteen onder de indruk dat er wel degelijk merken van helmen bestaan die hierop inspelen en Specialized meldt duidelijk op de verpakking van de helm dat de Women’s Propero 3 er specifiek voor dames is. In het pas-systeem achteraan de helm zit een opening waar je je paardenstaart doorheen leidt. Daarmee hangt de paardenstaart nog altijd vrij laag, al is het voor mij een heel goede oplossing want de helm blijft dankzij dit systeem perfect op zijn plaats zitten waardoor je maximaal beschermd bent. Omdat de opening waar de paardenstaart doorheen moet niet heel groot is, is het niet evident om je haar er doorheen te leiden. Essentieel is dat je leert om de helm ‘van achter naar voor’ op te zetten: eerst de paardenstaart door de HairPort leiden en dan pas van achteruit de helm op het hoofd zetten en niet andersom. Ondertussen heb ik ook ontdekt dat Lazer een vergelijkbaar systeem heeft waar de paardenstaart niet doorheen het passysteem moet worden geleid, maar waarbij het passysteem een boog naar boven maakt om op die manier ruimte te creëren voor de paardenstaart. Ook een mooie oplossing.”

Alle details over de Specialized Women’s Propero 3 vind je hier.