Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Shimano MT300

Cindy Borremans uit Bornem nam om een heel specifieke reden deel aan ons damespeloton: “Om aan te tonen dat je niet het ideale maatje moet hebben om je als vrouw toch op de mountainbike te kunnen uitleven”. Op haar Cube E-mountainbike wou ze graag een paar recreatieve mountainbikeschoenen testen en wij boden haar de Shimano MT300 schoenen aan.

Met een prijskaartje van 89,99 euro is de Shimano MT300 in alle betekenissen van het woord ‘een instapper’. Shimano omschrijft de MT300 zelf als een multifunctionele toerschoen. Te koop in drie verschillende kleuren doet Shimano voor elk van de MT300 modellen een beroep op een klassieke vetersluiting. De 330 gram wegende schoen heeft een bovenschoen uit één deel in functie van een betere pasvorm en langere levensduur. In de tussenzool zijn glasvezels verwerkt om de schoenzool stijf genoeg te maken om te fietsen terwijl de rubber buitenzool grip en comfort moet leveren voor als je door de stad gaat wandelen. Dit zijn Cindy’s bevindingen van de SPD-compatibele MT300 die in de hele maten van 36 tot 48 te koop is.

“De schoenen zien er niet alledaags uit, maar ze zitten wel heel comfortabel en ze laten zich ook gemakkelijk onderhouden. In de winter had ik er geen al te koude voeten in en ze houden ook wel een beetje regen buiten. Dat ze zo gemakkelijk te onderhouden zijn en je het vuil er gemakkelijk af krijgt is een voordeel als je er het veld mee in gaat.”

Hier vind je alle details van de Shimano MT300.