Deel dit artikel:

100% Getest: Restrap Tool Pouch

Restrap staat bekend om zijn goed gemaakte bikepackingtassen maar wij mochten het compacte zadeltasje aan de elementen onderwerpen. Wie het kleine niet eert...

Functionaliteit ten top

Over het bikepackingmateriaal van Restrap horen we alleen maar goede commentaren, dus verwachtten we niets minder van deze Tool Pouch. Met uitzondering van het bruine label uit namaakleer zitten er geen franjes aan dit zadeltasje. Je sluit het met een grote velcro, waardoor je er veel of weinig spullen in kan steken, aangezien er geen rits is die kan tegenwerken. De velcro band leid je vervolgens door de zadelrails en trek je goed strak vast. Meer is er niet aan. Het tasje past op al onze zadels, met het zadel helemaal naar voren of helemaal naar achteren – maakt niets uit. Ook op mountainbikes met dropper zadelpen creëerde het geen problemen.

In een tasje van 130x95x65 mm kan je natuurlijk geen hopen materiaal kwijt. Wij propten er een gravelbinnenbandje, een grote multitool en een CO2-pompje met twee cartridges in en daar kan gerust nog een energiereep of een minipompje bij. Bovenaan is een elastisch vakje voor spullen die je gemakkelijk kwijt raakt. Dankzij de gemakkelijke manier van openen geraak je zonder omwegen aan je materiaal.

Conclusie

De buitenkant is na een paar maanden gebruik nog als nieuw. Modder en stof spoel je er zo af. De hoeken en uiteinden vertonen nog geen tekenen van slijtage. Zo is het uiteinde van de voering aan de zijkanten ook nog eens verlijmd, zodat het niet kan gaan rafelen. Ook de klittenband houdt nog even goed vast als de eerste keer. De gevoerde binnenkant zorgt voor extra stevigheid. Met dit simpele maar broodnodige accessoire toont Restrap zijn bikepackingervaring aan fans van de racefiets, gravel- of mountainbike die gewoon hun reservermateriaal bij de hand willen hebben.

Prijs: 39,99 euro in zwarte, groene of oranje uitvoering

Meer info op de website van Restrap >>

Gerelateerde artikels