Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Pedal Plate

Sommige stukjes 100% Getest kan je bijzonder kort houden omdat het product tot de essentie is herleid en zijn werk doet zoals het hoort. De Pedal Plate is zo’n product.

De Nederlander Marc van der Heide kwam tijdens zijn vakantie op het idee om de Pedal Plate te maken. Want op reis heb je vaak enkel je racefiets mee terwijl je die toch ook wel inzetten voor korte ritjes richting bakker of terras. Dan wil je niet als een pinguïn op je raceschoenen rond huppelen, dus kwam Marc op het idee om een kunststof plaatje in het racepedaal te klikken zodat een vlak pedaal ontstaat. En dat is de Pedal Plate.

Beschikbaar in Look Kéo en Shimano SPD-SL versie kost een set Pedal Plates 14,95 euro. Het profiel in de Pedal Plate zorgt er voor dat je schoenzolen meer grip op het pedaal vinden. Afhankelijk van de veervoorspanning die je op het kliksysteem van je pedalen hebt staan is het aanbrengen en verwijderen van de Pedal Plates gemakkelijk of net wat lastiger. Om de kunststof plaatjes te verwijderen uit hard aangespannen klikpedalen voorzag Van der Heiden in de Pedal Plates een gat waar je een inbussleutel of schroevendraaier kunt in steken om die hefboom te gebruiken om de Pedal Plate uit het pedaal te wippen. En veel meer valt daar eigenlijk niet over te zeggen.

www.pedal-plate.cc