Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Northwave Starlight 2

Eén luttele eurocent blijven de Northwave Starlight 2 damesraceschoenen onder de magische grens van de honderd euro en daarmee vallen de Italiaanse fietssloffen nog net in de ‘betaalbare klasse’ voor wie met fietsen begint. Ine Bruggeman heeft veel ervaring op de fiets, maar voelde zich niet te beroerd om met de Startlight 2 schoenen aan de slag te gaan.

Voor honderd euro kan je geen schoenen met een carbon zool of exotische draaisluitingen verwachten en dat beloven de Northwaves ook niet. Wat je wel krijgt is een stijlvolle schoen in zwart of wit die je met drie asymmetrische velcro’s rond je voeten klemt. De asymmetrische opstelling van de klittenbanden moet drukpunten op de wreef voorkomen. De Starlight 2 schoenen hebben een versterkte hielkap om te verhinderen dat je bij het trekken aan het pedaal je voet uit de schoen trekt, de kunststof bovenschoen is rijkelijk voorzien van mesh om het draagcomfort op warme zomerdagen op te krikken. Ook in de met carbon versterkte kunststof schoenzool (met stijfheidsindex 8.0, al zegt zo’n cijfer uiteraard helemaal niks) voorzag Northwave vijf ventilatiesleufjes om de luchtstroom naar je voeten te regelen. De zool is voorzien van de drie montagepunten voor raceschoenplaatjes, maar je kan er net zo goed SPD-schoenplaatjes onder monteren. De Northwave Starlight 2 is er in de maten 36 tot en met 43 met halve maatjes van 39 tot 43. Dit is het oordeel van Ine:

“Ik fiets al een hele tijd tot grote tevredenheid met Specialized S-Works schoenen en wou met de test van de Northwaves achterhalen hoe groot het kwaliteitsverschil is met schoenen die slechts een derde kosten van de S-Works. De eerste indruk is dat de Northwaves heel neutraal en sober gestijld zijn, dat is wat mij betreft al mooi meegenomen. De drie klittenbanden werken sowieso beter dan twee, al blijven Boa-draaisluitingen mijn voorkeur wegdragen want met dat systeem kan ik mijn schoenen toch nog wat beter laten aansluiten op mijn smalle voeten. Voor beginnende fietsers zijn de Starlight 2 schoenen absolute aanraders want de prijs/kwaliteit verhouding is top. Je krijgt voor de centen immers een comfortabele en lichte schoen.”

Alle info over de Northwave Starlight 2 schoenen vind je hier.

Gerelateerde artikels