Deel dit artikel:

100% Getest: NB Care Bike Shampoo

Het Belgische NB Care is gloednieuw in de wereld van het fietsonderhoud. Pas vorig jaar zag het merk het levenslicht en sindsdien zetelt het in het Oost-Vlaamse Kalken. Grinta! sproeide de Bike Shampoo op de vuilste fietsen uit de testvloot.

De leuze op de site klinkt veelbelovend: “NB Care is er voor alle fietsliefhebbers die meer resultaat willen in minder tijd, meer fun tijdens het poetsen, maar vooral meer kilometers willen.” Er zijn slechts drie stappen, wat die claim over tijdsbesparing kan doen kloppen: het overtollige vuil van de fiets spoelen met water, nadien de Bike Shampoo op de fiets sprayen en 2-3 minuten laten inwerken, en nadien afspoelen en laten drogen. Geen spons of vodje nodig dus, blijkbaar.

Shampoo met krachtig parfum

Van zodra je aanbelandt bij de tweede stap, laat de geur van de Bike Shampoo je niet meer los. Anders dan vele andere poetsproducten geurt de Bike Shampoo eerder aangenaam, en dat parfum blijft eigenlijk het hele poetsproces hangen. Een gewassen fiets krijgt voortaan een eigen geur, en gelukkig is dat nog de slechtste niet.

Zoals de verpakking beweert, is de Bike Shampoo aan te brengen op alle oppervlakten. Zo moet je er dus niet mee inzitten om ook je ketting, net als je zadel of stuur in te sprayen. Alles wordt er aanmerkelijk properder van, al blijft een spons wel aangewezen om alles kraaknet te krijgen. Vet en vuil laten zich dan gemakkelijk verwijderen, helemaal zoals het hoort bij een goed schoonmaakmiddel voor de fiets.

Een carbon kader gaat zelfs anders aanvoelen na een wasbeurt. Nieuwer aanvoelen, enigszins. En dat wordt ook bevestigd met de look van de fiets na de wasbeurt. Heel even ga je denken dat de fiets recht uit de winkel komt.

Gezond gazon

En nog een erg welkom voordeel: de Bike Shampoo is helemaal biologisch afbreekbaar. Een gezonde fiets hoeft dus niet per se een ongezond gazon te betekenen. In aanraking met water gaat de Bike Shampoo ook weinig schuimen. Dat doet hij nooit, overigens.

Om te besluiten, de NB Care Bike Shampoo staat voor wat hij belooft. Voor een kraaknet resultaat blijft het misschien aangewezen een spons of een vodje in de hand te nemen, voor een ‘gewoon’ propere fiets hoeft dat niet eens. De geur staat je bij tijdens het poetsen en dus is zelfs de bewering dat schoonmaken leuker wordt niet gelogen. Wij konden alvast glimlachen bij het zien van het resultaat. 

Adviesprijs: 15 euro voor 1l

Meer info