Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Naqi Votra Plus Cold Feet Protector

Het lijkt er op dat de winter dit jaar langer dan normaal tegenspartelt, vandaar dat alles wat ons warm en droog kan houden nog altijd interessant is. Naqi heeft met de Votra Plus een balsem voor de voeten die je als een extra paar ‘smeerbare’ sokken moet beschouwen.

Vorig jaar hielp de Naqi Face Protector Sport mij vlotjes de winter door (de video-review van die beschermende gezichtsbalsem vind je hier), vandaar dat ik meteen enthousiast was om deze winter de Naqi Votra Plus Cold Feet Protector uit te proberen. Het doel van die Votra Plus is heel vergelijkbaar met dat van de Face Protector Sport want de Votra Plus is géén verwarmende zalf, maar wel een beschermende balsem. Maar in plaats dat de Votra Plus je voeten beschermt tegen invloeden van buitenaf (zoals de Face Protector je aangezicht beschermt tegen regen en koude), is de voetengel vooral een laagje die er voor wil zorgen dat je voeten minder snel hun warmte verliezen. Beschouw het dus als een paar extra sokken die je aantrekt, maar dan in een ‘smeerbare’ versie.

Lastig meetbaar

Honderd procent overtuigd van het product was ik na de eerste testritten in de koude niet, vooral omdat het effect niet echt ‘meetbaar’ is. Je voeten voelen niet warmer aan en het is tijdens een koude trainingsrit lastig om aan te geven of je voeten met de Votra Plus balsem trager afkoelen dan zonder de balsem. Daarenboven moet je sowieso wennen aan het feit dat je je voeten hebt ingesmeerd voor je ze in je sokken en daarna in je schoenen propt. Ik ben nooit een groot voorstander geweest van fietsen met ingesmeerde voeten omdat de licht vettige huid wat gemakkelijker verschuift in je sok waardoor een minder stabiele pedaaltred ontstaat.

Smeren moet je leren

Op aanraden van Naqi CEO Edgard Geyskens combineerde ik later in de winter een paar keer de Votra Plus beschermende balsem met de Naqi Warming Up (13,36 euro voor 200 ml) en dan is het effect wel overtuigend. Want nadat de Warming Up er voor gezorgd heeft dat je voeten flink opwarmen, slaagt de Votra Plus er in om die warmte langer vast te houden. En dat is uiteindelijk het doel. De Naqi Votra Plus Cold Feet Protector zit in een flacon van 100 ml en kost 13,77 euro.

Alle sportverzorgingsproducten van Naqi vind je hier.

Gerelateerde artikels