Deel dit artikel:

100% Getest: Hide My Bell

Met de Hide My Bell houder voor je fietscomputer heb je geen excuus meer om zonder fietsbel onderweg te zijn.

De meeste wielrenners weten wel dat ‘how’ of ‘opzij’ brullen niet zo hoffelijk is in het verkeer, maar veel renners nemen niet de moeite om voor de trainingen een fietsbel te monteren. En soms is het wel een ietsiepietsie te begrijpen want hoe compact de fietsbellen tegenwoordig ook zijn, je vindt niet altijd een geschikte en veilige plek op je stuur of stuurpen om de bel te monteren. Met Hide My Bell heb je echter geen excuus meer om nog roepend over het fietspad te gaan jakkeren.

Net zoals de meeste geniale ideeën is ook dat van onze Nederlandse collega Matthijs Wagenaar geniaal omwille van zijn eenvoud. Combineer de houder van je fietscomputer met een fietsbel en het probleem is meteen opgelost. De Hide My Bell familie valt in twee grote takken uiteen. De klassieke Hide My Bell bestaat in zeven varianten en heeft een iets langere arm zodat de wat grotere fietscomputers genre Garmin 1000, Polar V650 en Mio daarin een prima steun vinden. Beschikbaar in zes versies is de Mini Hide My Bell voorzien van een twee centimeter kortere arm zodat kleinere toestellen zoals de Polar M460 en Sigma Rox toestellen niet zo kunstmatig ver voor de stuurpen staan. De Hide My Bell houder wordt links van de stuurpen gemonteerd en plaatst de fietscomputer centraal voor de stuurpen. Indien je van fietscomputer zou veranderen, kan je bij Hide My Bell een andere montageschotel bestellen (14,95 euro) zodat je niet de hele Hide My Bell moet vervangen. De bel zit aan de onderkant van de computerhouder, de klepel zit rechts van de bel en moet met de rechterhand bediend worden. Aan de onderkant van de Hide My Bell zit nog een nok waar je een houder voor een GoPro camera en/of een universele houder voor een stuurlamp kunt monteren. Beide accessoires kosten 12,95 euro.

De eerste paar ritten met de Hide My Bell op je stuur is het even wennen. Want je ziet je fietsbel niet zodat je nog altijd de neiging hebt om mensen verbaal te laten weten dat je er aankomt. Eens die gewenningsperiode voorbij, blijkt de Hide My Bell evenwel onmisbaar. Volgens de fabrikant levert de fietsbel op vijf meter afstand een geluidsvolume van 85 decibel en in de praktijk blijkt dat ruim voldoende luid. Opvallend trouwens hoeveel mensen er schrikken dat ze na het belsignaal voorbij gereden worden door een wielrenner, ze hadden op basis van het geluid duidelijk eerder een senior op een E-bike verwacht. Op fora allerhande vragen linkshandigen om een Hide My Bell met een klepel aan de linkerkant van de bel, maar die komt er (zeker op korte termijn) niet. De Hide My Bell zelf vind ik enorm nuttig en interessant, de mogelijkheid tot de montage van een camera en een lamp is naar mijn aanvoelen minder geslaagd. De camera en lamp hangen immers ‘onder’ je stuur wat de bediening van de knoppen minder intuïtief maakt. Een Hide My Bell koop je in lange of korte versie en in wit of zwart voor 34,95 euro op www.hidemybell.cc