Deel dit artikel:

100% Getest: Compressport Aero Socks

Aero sokken zie je zowel in de prof- als de zondagspelotons maar de Aero Socks van Compressport zien er anders uit dan de meeste. Na een hoop ritten en wasbeurten konden we ons oordeel vellen.

Het Zwitserse Compressport heeft een grote aanhang in het triatlon maar heeft vanzelfsprekend een aantal producten in het gamma die op het wielrennen zijn toegespitst. Deze Aero Socks zijn volgens de fabrikant in de windtunnel ontwikkeld en zouden ‘een paar watt’ moeten besparen dankzij de gebogen lijnen aan de voorkant – die moeten ’turbulentie veroorzaken in de grenslaag’ (de luchtlaag dicht bij je lichaam, red.) – en de Aero.dots, ofte de bolletjes op de zijkanten die de luchtstroom in de juiste richting geleiden om de turbulentie achter de sok te verminderen. Of dat veel verschil oplevert, kunnen we onmogelijk voelen maar feit is wel dat Compressport die aero toevoegingen accentueert met kleuren en vormen. Met andere woorden: je valt wel op met deze sokken, die overigens ook in het zwart/rood verkrijgbaar zijn.

Ook rond de voet zorgt Compressport voor specifieke vormen die je moeten ondersteunen. De sok heeft daar stroken met een open structuur die voor de nodige verluchting zorgen, terwijl jouw voetboog kan genieten van wat extra steun. Dat laatste voelden we niet zo hard maar we kunnen wel zeggen dat ze gewoonweg goed zitten. Zoals de merknaam verraadt, zit er ook compressie in de sok verwerkt. Die lichte compressie zit vooral in de limoengroene bolletjes die achteraan over de volledige lengte lopen en je achillespees moeten ondersteunen. Dankzij die lichte compressie en de silicone cirkels aan de binnenkant blijven de sokken een hele rit lang op dezelfde hoogte, zowel bij geschoren als behaarde benen.

Conclusie

De Aero Socks van Compressport zien er anders uit dan de meeste aero sokken maar hebben een aantal kenmerken die in hun voordeel spreken. Zo blijven ze perfect op dezelfde hoogte hangen, bieden ze veel verluchting, voelen ze licht aan en zitten ze gewoonweg comfortabel. Na een twintigtal wasbeurten merken we dat een paar bolletjes aan de zijkant wat gaan rafelen maar voor het overige zien ze er nog als nieuw uit en zitten ze nog net zoals de eerste keer. De looks zijn misschien niet voor iedereen maar wij blijven ze in elk geval nog een tijdje dragen, in de hoop dat ze ons die paar extra watt schenken.

Prijs: 25 euro

Meer info op de website van Compressport >>