Deel dit artikel:

100% Getest: Compex Ayre

Zware benen, iedereen kent wel dat gevoel. Met de Compex Ayre kan je makkelijk het teveel aan melkzuur bestrijden. Als je benen snakken naar een deugdoende massage kan je ze gewoon even in de recoveryboots leggen en genieten van de compressie die de bloedsomloop stimuleert en het herstelproces start.

Draadloos

De Ayre’s zijn gebruiksvriendelijke compressielaarzen die je overal kan meenemen. Ze worden geleverd in een compacte draagtas en een oplader met verschillende opzetstukken voor diverse stopcontacten. De boots kan je makkelijk aantrekken en zijn volledig draadloos. Daar waar je bij de concurrentie nog verbinding hebt met een centrale unit of het stopcontact zijn deze recovery boots volledig vrij van draden. De linkse en rechtse laars hebben een afzonderlijk geïntegreerde afstandsbediening die oplaadbaar is en tot drie uur meegaat.

Sit back and relax

Na je training of wedstrijd trek je de Compex Ayre over je vermoeide benen en activeer je het systeem. De onderbenen leg je in de laarzen en sluit je af met een veilige ritssluiting. Het bovenstuk van de Ayre is dan weer voorzien van een klittenband die je kan aanspannen naar eigen wens. Beide laarzen kunnen apart ingesteld worden. Ze zijn opgedeeld in vier kamers. Die worden afzonderlijk opgeblazen en zorgen voor de golvende compressie. Die druk kan naar keuze ingesteld worden tussen 0 en 120. De Ayre heeft twee functies die ook makkelijk in te stellen zijn.

Bij functie 1 worden de vier compartimenten afzonderlijk opgepompt en nadien terug ontspannen. Bij functie 2 worden alle compartimenten gelijktijdig opgeblazen en krijgt het been meteen de volledige compressie (maximaal 120 mmHg). Wij opteerden voor de waarde van ongeveer rond de 100 mmHg, dat gaf voor ons het beste gevoel. Het oppompen van de laarzen zelf duurt zo’n 50 seconden. De druk wordt dan ongeveer 5 seconden aangehouden en dan ontsnapt de lucht opnieuw voor 40 seconden zodat je kan ontspannen.

En of er ontspannen kan worden! De recuperatielaarzen leveren goed werk. Een half uurtje zorgt voor een frisser gevoel in de benen. Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar alle kleine beetjes helpen. De Compex Ayre-boots zijn zeer verfijnd afgewerkt en prettig om in te liggen. Ze knellen op geen enkel moment en de pasvorm is heel goed. De Ayre komt in twee maatvoeringen. Een S/M-versie en een L/XL-versie. Die maat bepaal je op basis van je totale lengte.

Conclusie

De Compex Ayre is een heel goed alternatief voor sporters die niet in de mogelijkheid zijn om zich te laten masseren maar die toch optimaal herstel willen. De Ayre is niet zo krachtig als de Hyperice Normatec recovery boots, maar is zeker en vast een goedkoper alternatief. Ze kosten 649 euro, wat toch een heel pak minder is dan de concurrentie. Ze zijn draadloos, komen in een draagbare tas en zijn dus makkelijk mee te nemen. Deze boots zijn hun geld waard als je op zoek bent naar de kleine details om herstel te bevorderen.

Prijs: 649 euro

Meer info >>