Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Camelbak Charm

Camelbak omschrijft de Charm zelf als ‘de ultieme, minimalistische drinkrugzak in een damesspecifieke versie’. Lissa Breugelmans vond echter hier en daar nog een paar verbeterpuntjes.

Camelbak (zonder ‘c’ achteraan!) is al zo lang de referentie op het vlak van drinkrugzakken dat voor velen een rugzak met drankreservoir sowieso ‘een Camelbak’ is. Net zoals mijn tante nog altijd ‘Kodak’ zegt tegen ‘fototoestel’ en mijn peetje naar ‘een Bic’ vraagt als hij een balpen nodig heeft. Binnen het Camelbak-aanbod blijven de rugzakken met drankreservoir een belangrijke poot, al heeft het bedrijf inmiddels ook een ruim gamma bidons in de catalogus.

“De Charm is een lichte en eenvoudige drinkrugzak voor als je slechts twee uur gaat fietsen en dus enkel het hoogstnodige mee moet nemen”, lees je op de site van de fabrikant. Het 1,5 liter grote CRUX reservoir heeft een grote vulopening en een afsluitbaar kraantje op het uiteinde van de slang. Het drankreservoir zit in een 150 gram lichte rugzak met een rugzijde van gevoerd mesh om de rug droog te houden. Een paar fluorescerende accenten moeten de fietser beter zichtbaar maken, het kortere rugpaneel en de S-vormige schouderriempjes zouden beter op een dameslichaam moeten aansluiten. Twee buitenzakjes maken de Charm compleet. Met 49,99 euro is ook het prijskaartje van de Camelbak Charm licht om dragen. Grinta!-testlezeres Lissa ging er mee aan de slag.

“De eerste indruk is positief op vlak van vormgeving en kleur, al valt wel meteen op dat de Charm heel klein is waardoor er geen ruimte over blijft om extra kleding mee te nemen. Ook de afwezigheid van een heupgordel vind ik niet zo fijn, zelfs niet op een compacte rugzak als de Charm. De opening van het drankreservoir is groot waardoor je hem gemakkelijk kunt uitspoelen en de felle kleur van de rugzak is leuk. Zelf zou ik dit product niet kopen want voor mij is een rugzak met drankreservoir pas handig als er ook ruimte beschikbaar is om extra spullen mee te nemen. Voor kortere ritten gebruik ik dan liever twee bidons, al kan ik mij voorstellen dat sommige bikers toch een drankrugzak verkiezen. Vooral op technisch lastig terrein is het soms gemakkelijker om even een slok te nemen uit de slang van een drinkrugzak dan dat je één hand los van het stuur moet halen om naar een bidon in je frame te grijpen.”

Alle details over de Camelbak Charm vind je hier.

Gerelateerde artikels