Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest Bontrager Igneo WMNS

Specifieke mountainbikeschoenen voor dames hebben de meeste schoenenfabrikanten wel in het gamma. Betaalbare, goed uitziende damesmountainbikeschoenen die tegen een stootje kunnen zijn een stuk zeldzamer. Lissa ging met de Bontrager Igneo WMNS op pad.

De eerste keer dat je de Bontrager Igneo WMNS schoenen beet neemt, moet je toch eventjes nadenken over de schoen en zijn doelgroep. Want een combinatie van één Boa-draaisluiting met twee klittenbanden is apart als sluitsysteem en de zool is zwaar geprofileerd. Die Tachyon rubber buitenzool is via een met glasvezel versterkte tussenplaat (stijheidsindex 6 op een schaal van 0 tot 14) aan de bovenschoen gelinkt. Die bovenschoen vormt Bontrager (het kleding- en accessoiremerk van fietsfabrikant Trek) naar de inForm-leest die de voet iets meer ruimte biedt in functie van betere prestaties. Rondom is de bovenschoen op meerdere plaatsen verstevigd met het oog op het pittigere off-road werk, Bontrager plakt er zelf de term ‘GnarGuard’ op.

Dit is wat Lissa van de schoenen vond: “De pasvorm is goed want de tenen worden niet afgeklemd en de Boa is een heel efficiënt sluitsysteem. De agressieve rubberzool geeft goede grip op moeilijk terrein en de stijlvolle vormgeving -volledig zwart met een kleuraccentje- kan ik wel smaken. De schoenen zijn heel robuust gebouwd, maar de massieve zool heeft als minpunt wel het wat hogere gewicht. Ik zou na de testperiode dit product wel zelf aankopen want ik ben aangenaam verrast door de kwaliteiten van de schoen.”

De Bontrager Igneo WMNS kost 129,99 euro, alle details vind je hier.

Gerelateerde artikels