Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% getest: BBB Fuse

Het Nederlandse BBB gaat al 20 jaar de concurrentie aan met de high-end merken door scherp geprijsde kleding, accessoires, onderdelen en gereedschap op de markt te brengen. Dit geldt ook voor de nieuwe Fuse, een goedkoper alternatief voor de meeste modern vormgegeven sportbrillen.

De grote sportbril is definitief terug van lang weggeweest. In het peloton is hij alom aanwezig en dat vertaalt zich in een ruime keuze aan modellen bij alle fabrikanten, de Fuse van BBB is er één van. Met een kostprijs onder de 80 euro behoort de Fuse tot het goedkopere segment van moderne fietsbrillen. Toch krijg je heel wat voor terug voor die lage prijs. De bril wordt aangeboden met drie lenzen en zit in een stevige hard case. De grote lenzen zijn torisch, wat betekent dat ze net als het montuur gebogen zijn, maar het zicht niet vervormen.

No-nonsense

Eerst en vooral, de Fuse zit comfortabel. Het montuur is flexibel en sluit goed aan bij de schedel waardoor de bril nauwelijks beweegt, zelfs niet op oneffen terrein. Hij is hierdoor ook bruikbaar op de gravelbike en bij het MTB’en. Het rubberen neusstuk is verstelbaar in alle richtingen, wat ook bijdraagt tot de stabiliteit.
De lenzen kleuren niet mee met de helderheid, maar ze zijn wel in een handomdraai te verwisselen. Naar gelang het weertype kies je voor de oranje, gele of transparante variant. Vind je dit teveel gedoe, dan ga je voor de duurdere Fuse PH, die wel een fotochromatische lens heeft.

De Fuse doet wat hij moet doen, bescherming bieden in heel uiteenlopende omstandigheden. Bovendien is hij gunstig geprijsd, maar dat gaat enigszins ten koste van de look and feel. Op het eerste zicht voldoet de bril met zijn licht oversized design, aan de gangbare stijlregels. Van kortbij komt hij eerder goedkoop over. Ben je op zoek naar een functionele sportbril die tegen een stootje kan? Dan komt de Fuse zeker in aanmerking. Wie van meer exclusieve spulletjes houdt, zal zich minder aangetrokken voelen tot dit product.

De Fuse is verkrijgbaar in drie kleuren: mat zwart, mat wit en transparant grijs.
De richtprijs bedraagt 79,95 euro.
www.bbbcycling.com

Gerelateerde artikels