Deel dit artikel:

100% Getest: Ale Blizzard

Met deze handschoenen van het Italiaalse Alé kan je de koudste omstandigheden aan. De Blizzard is een pure winterhandschoen die ideaal is voor temperaturen rond het vriespunt. Ze zijn inzetbaar voor woon-werkverkeer of voor lange duurtrainingen in de koude. We probeerden ze uit in tal van omstandigheden.

De handschoenen beschermen zeer goed tegen koude en regen. Volledig waterdicht zijn ze niet, maar een fikse regenbui kunnen ze zeker en vast aan. De handpalm van de hanschoenen is voorzien van een antislip, waardoor de grip op het stuur maximaal behouden blijft. Touchscreens kan je er echter niet mee bedienen.

Lekker warm

De handschoenen van Alé zitten als gegoten. De fleece binnenvoering voelt goed aan. De handschoenen zijn opgebouwd uit drie lagen en voornamelijk gemaakt uit polyester. Ze bieden bescherming tot aan de polsen. Dat polsstuk is bovendien vrij lang en kan je met een velcro sluiten zodat het mooi aansluit. Zo kan de koude er niet in en de warmte er niet uit. Een extra lusje aan de pols vergemakkelijkt het aan- en uit te trekken.

Als extraatje zijn de handschoenen voorzien van een reflecterende pixel op de bovenzijde. Dat zorgt voor een betere zichtbaarheid in donkere omstandigheden. Aan de duimen is een iets zachtere stof aangebracht, wat dan weer aangenaam is wanneer je het gezicht wil schoonwrijven.

Conclusie

De Blizzard komt de hele winter lang tot zijn recht. Hij is in zes maten te verkrijgen (XXS-XL). Voor mij waren deze optimaal omdat ik nogal een koukleum ben, maar voor anderen zullen ze misschien al snel te warm zijn. Analyseer dus even vooraf in welke categorie jij zit. De polsen zijn goed beschermd en het aan- en uittrekken gaat makkelijk. De prijs die je moet neertellen voor deze Alé Blizzard is zeker te verantwoorden, want de handschoenen houden je lekker warm.

Prijs: 70,99 euro

Meer info op de website van Alé >>

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE