Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Alba Optics Solo

Aan identiteit heeft het brillenmerk Alba Optics geen gebrek. Met de wat 'geeky' ogende Solo gingen de Italianen nog een stapje verder.

Fietsen is een levensstijl. Dat hebben ze bij Alba Optics goed begrepen. Zo nu en dan komt er een exemplaar van dit jonge Italiaanse zonnebrillenmerk voorbij en telkens opnieuw valt het op hoe hard ze inzetten op design. Elke bril bij Alba Optics heeft zijn eigen identiteit. En dat kan je van de Solo al helemaal zeggen. Net zoals bij een aantal andere modellen in hun collectie is ook deze bril ge├»nspireerd door een ouder bestaand model. Op een klassieker deze keer, met name de Aviator-pilotenbril van Ray-Ban. De Solo heeft er wel iets van weg. Het frame en de pootjes zijn echter stukken volumineuzer dan de Aviator en bovendien is het materiaal wat ‘plastiekerig’ waardoor de Solo, zeker in een witte kleur, wat geeky looks meekrijgt. You hate it or you like it.

Avontuurlijk karakter

Door zijn imago en door de accessoires die bij de bril horen (gaande van verwijderbare zijflapjes die je op het montuur klikt tot een waterdicht nylon opbergzakje met kliksluiting) lijkt het erop dat Alba Optics de Solo wil piloteren richting de gravelscene. De bril is licht (32 gram zonder die demonteerbare flapjes die je ogen moeten beschermen tegen stof en zijwind), heeft ventilatieopeningen in de hoogwaardige VZUM-lenzen en in het montuur en de brilpootjes kan je in lengte makkelijk bijstellen. Heel praktisch allemaal en dat geldt ook voor de mogelijkheid die brildragers hebben om de optische clip-on in het montuur te klikken. Op die manier koppelt Alba Optics looks aan gebruiksgemak.

Gerelateerde artikels