Deel dit artikel:

100% Getest: Agu Rain Jersey LS

De Agu Rain Jersey is de ideale metgezel in de herfst- en wintermaanden. Regen of geen regen, het maakt niet uit voor de Agu Rain Jersey. Deze trui met lange mouwen kan je in alle weersomstandheden gebruiken. Ze werd ontwikkeld in samenwerking met de renners van Team Jumbo- Visma en zorgt ervoor dat je optimaal kan presteren in alle weersomstandigheden.

Agu is vaste partner van Team Jumbo- Visma. De Nederlandse fietskledijfabrikant was in het verleden vooral bekend door de regenkledij. Nu ze terug in het profpeloton te zien zijn, is de focus naar het sportievere segment duidelijk aanwezig. Deze Rain Jersey is gemaakt met de nieuwste technieken, zodat er niet aan comfort ingeboet moet worden. Met een DWR Coating (Durable Water Repellent) is de jas waterafstotend gemaakt en toch ademend. De Rain jersey is gemaakt van eVent DVstretch, waarmee je elk weertype kan trotseren zonder het gevoel te hebben opgesloten te zitten in de jas. Ze is zeer comfortabel en heeft een goede pasvorm. De Jersey valt vrij normaal uit, dus hoef je zeker geen maatje groter te bestellen. De jas blijft mooi zitten dankzij de siliconen gripper en de mouwen sluiten mooi aan.

Goed gezien

Agu heeft met deze jas een mooi alternatief voor andere bekende winterjassen. De YKK-rits heeft een overlapping om water buiten te houden. De naden van de jas zijn ook getapet en er zijn enkele reflecterende details voorzien. De Rain Jersey heeft drie zakken. Eentje daarvan is een echte zak om iets in op te bergen, de twee andere zijn open zakken om in de trui eronder te geraken. Wat mij betreft toch wel een klein minpuntje omdat de jas warm genoeg is om zonder andere laagjes te dragen.

Conclusie

De Agu Rain Jersey LS is een mooi alternatief voor de Gabba of andere winterjassen. Ze is verkrijgbaar in twee kleuren: fluogeel en zwart. Een goede klassieke comfortabele jersey die je vanaf de herfst kan dragen tot het voorjaar. Met de iets langere achterzijde ben je ook tegen opspattend water beschermd.

Prijs: 200 euro

Meer info op de website van Agu >>