Deel dit artikel:

100% Getest: 6D Sports Nutrition energierepen

6D Sports Nutrition vernieuwde afgelopen zomer zijn energierepen en koos daarbij resoluut voor natuurlijke ingrediënten. Wij mochten onlangs de drie smaken – kokosnoot, kers en blauwe bes – al eens voorproeven tijdens onze ritten! Dit zijn onze bevindingen...

We worden ons alsmaar bewuster van wat we eten. Zeker als sporters durven we de ingrediëntenlijst van een energiereep of een gelletje al eens uitpluizen om onderweg zeker de juiste hoeveelheid brandstof binnen te krijgen. Maar daar komt ook bij dat we kritischer staan tegenover wat we allemaal naar binnen spelen. Natuurlijke ingrediënten krijgen de voorkeur op artificiële stoffen, smaakversterkers, bewaarmiddelen… Daar zijn ze zich bij 6D Sports Nutrition ook bewust van en dus ging het recept van hun energierepen onlangs op de schop en vertrok met van een wit blad.

Clean label

Met de vorige energierepen van 6D was hoegenaamd niks mis op vlak van smaak, textuur en hoeveelheid koolhydraten die werd geleverd. Alleen bestond de complexe samenstelling uit meer dan twintig ingrediënten. Dat is nu verleden tijd bij 6D: de vernieuwde repen tellen minder dan tien ingrediënten, wat men dus ‘clean label’ noemt. Er wordt schoon schip gemaakt op het etiket. Ook de basis is verschillend. De oude formule bestond uit een suiker- en amandelbasis; de nieuwe uit een basis van dadels en havervlokken. De repen zijn daardoor niet zonder gluten, maar wel vegan en lactosevrij.

Natuurlijke smaakmakers

Door het gebruik van dadels als basisgrondstof zijn de energierepen dus heel erg zoet. Maar ook de smaakmakers zijn natuurlijk. Je hebt de keuze uit drie smaken: kokosnoot, kers of blauwe bes. In de repen zijn dan ook kokosschilfers en gedroogd fruit verwerkt, aangevuld met natuurlijk aroma. Van artificiële smaakstoffen is dus geen sprake.

30 Gram koolhydraten

Zoals bij de meeste repen op de markt wel het geval is, bevatten ook de nieuwe energy bars van 6D Sports Nutrition 30 gram koolhydraten en hebben ze een 2:1 glucose-fructose ratio. Per uur kan je dus één à twee repen naar binnen werken. In die hoeveelheid blijven ze ook goed verteerbaar.

Rijke smaak, kruimelige textuur

De drie varianten van de 6D-energierepen hebben een erg rijke smaak. Dat is te danken aan het gedroogde fruit en de dadels die erin zitten. De natuurlijke ingrediënten zijn op dat vlak een meerwaarde. Al maakt het gebruik van dadels de repen wel mierzoet. De textuur is vrij kruimelig en aan de droge kant. De combinatie met de erg zoete smaak, zorgt er evenwel voor dat je achteraf zeker genoeg drinkt om de reep door te spoelen.

Meer info over deze energierepen, vind je op de website van 6D Sports Nutrition.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE