Deel dit artikel:

100% Getest: 30seven Thinsulate Comfort Heated Gloves

De lente staat voor de deur, en de koudste dagen hebben we wellicht gehad. ‘s Nachts kan het echter nog wel flink koud worden, dus wie vroeg op pad gaat krijgt alsnog met koude handen te maken. Wil je daar definitief komaf mee maken, dan overweeg je misschien ook elektrisch verwarmde handschoenen. Wij mochten ze al even testen.

Deze set handschoenen is de meest elastische van de Belgische 30seven familie. De geïntegreerde Novaheat technologie zorgt voor warmte op de rug van de hand, en op de vingers. Op de zachtste van drie standen kan je zo tot zes uren warmte krijgen. Op de sterkste stand meer dan twee uren. Bovendien gebruikt men bij 30seven een Hipora membraan dat de handschoenen waterdicht maakt, en Thinsulate isolatie aan de binnenkant.

Aan de binnenzijde is er geen gel padding, enkel een antislip laag. Aan de bovenkant is er een reflecterende streep, en de vinger werd voorzien van touchscreen materiaal. De batterij zelf verstop je in de manchet van de handschoen, waar het connectiedraadje in verscholen zit. Opladen van de batterij duurt vier uren, en ze zijn tot duizend keer oplaadbaar.

Efficiënt zonder echte topfit

Ben jij een persoon die veel last heeft van koude vingers, wanneer de temperatuur gevaarlijk dicht bij nul graden komt? Dan is dit met zekerheid één van de oplossingen die je garantie op warme vingers biedt. De batterij gaat vlot in de manchet, en blijft warmte geven voor meerdere uren. Bovendien hoef je de handschoenen niet altijd in werking te gebruiken, af en toe kan je gerust een hele tussenpoos zonder extra verwarming fietsen. Ze zijn met name ook op zichzelf best warm. Hoe koud ook, dit is de oplossing om bevroren vingers te voorkomen.

Bij de maatvoering check je best de lengte van je hand, want die bepaalt waar de omsluiting bij de pols komt te zitten. Dit exemplaar heeft geen velcro sluiting om de pols. Een gebrek vinden we, want de rekker om de pols zorgt niet voor een strakke fit. Ook is de manchet echt wel groot en een beetje lomp, dat kan volgens ons verfijnder voor een fietspubliek. Nu is ze zo groot dat de handschoen misschien wel waterdicht mag zijn, als het er langs boven gewoon instroomt met een trechter heb je daar weinig aan. Anderzijds, fietsen bij vriestemperaturen én regenweer is nooit een verstandige combinatie op dunne bandjes.

Adviesprijs: 199 euro