Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100%: de agressieve bril van Peter Sagan

Duik eens in de wereld van motorcross en vraag daar naar 100%. Vrijwel iedereen kent het merk in brillen. Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is het actief. Nog niet zo heel lang geleden heeft 100% de horizon verbreed en zien we ze ook in de wielersport. Peter Sagan en Mathieu van der Poel zijn ware uithangborden van het merk.

Eerder maakte 100% al naam met de Speedcraft. Peter Sagan reed er bijvoorbeeld mee. Dit seizoen zagen we hem onder meer met de Speedcraft Air, een bril die opvalt met zijn aangepaste neusbrug. Er zitten twee pootjes aan met magneetjes die uitsteken in de richting van de neusvleugels. Die magneetjes klikken vast op plakkers op de neusvleugels. Ze zorgen ervoor dat de ademhaling en daardoor de prestaties verbeteren.

Speedtrap
Ook nieuw en futuristisch is de Speedtrap van 100%. Deze is wellicht nog wat opvallender dan de toch al kenmerkende Speedcraft. De lenzen van de Speedtrap zijn namelijk volledig omsloten en zorgen voor een uiterlijk dat zich het best laat omschrijven als agressief. Als Peter Sagan deze bril draagt en zijn concurrentie aankijkt, zal hij wellicht al een eerste mentale tik uitdelen.

De Speedtrap van 100% bestaat uit een lensschild van zes lagen en verhoogt het perifere zicht en de bescherming op de weg tijdens een training of wedstrijd. De helderheid verbetert doordat de bril de natuurlijke contouren van het oog volgen. Andere pluspunten van de Speedtrap zijn onder andere de extra ventilatieopeningen en een compromisloze pasvorm en verstelbare poten.