Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zwifters in actie voor Artsen Zonder Grenzen

Zwiften is hot. Deze maand draait het bij Zwift vooral om de Tour For All, een evenement waarbij geld wordt ingezameld voor Artsen Zonder Grenzen. Ook Rapha doet een duit in het zakje.

Er zijn deze maand vijf Tour For All-events waaraan sportievelingen over de hele wereld kunnen deelnemen. Zwift daagt mensen uit om ten minste aan één zo’n evenement deel te nemen. Dat kan op een zelf gekozen moment. Als in totaal 250.000 mensen aan het Zwiften slaan, zal het florerende online platform 250.000 dollar doneren aan het COVID-19 crisisfonds van Artsen Zonder Grenzen. Dat het Zwift menens is, blijkt wel uit het feit dat alvast 125.000 dollar is gedoneerd.

Speciaal ontwerp van Rapha

Het nobele doel van Zwift is ook Rapha ter ore gekomen. Het kledingmerk heeft een aantal speciale producten (limited edition) voor de Tour For All ontworpen. De opbrengsten uit de verkoop gaan naar Artsen Zonder Grenzen. En dat niet alleen: Rapha zal per verkocht item 10 pond extra afdragen. De limited collectie, geïnspireerd op de Tour For All, bestaat uit kleding voor mannen én vrouwen en kan gedragen worden tijdens indoor activiteiten en bij ritten in de buitenlucht.

Tour For All voor de profs

De profs hebben deze week hun eigen Tour For All, waarmee het event extra aandacht trekt. Hun Tour For All bestaat uit vijf virtuele etappes die live bij Eurosport en Global Cycling Network te zien zijn. Er rijden enkele van de beste teams ter wereld mee. Bij de mannen zijn dat onder meer Mitchelton-Scott, EF-Education, Alpecin-Fenix en Bahrain-McClaren. Bij de vrouwen staan onder andere Canyon//SRAM Racing en CCC-Liv aan de virtuele startlijn. Per etappe mogen de ploegen hun teamsamenstelling wijzigen.

De 25 beste renners in de daguitslag verdienen de hele week punten. Er zijn in elke etappe ook punten te scoren bij de tussensprints. In de vijfde en tevens laatste etappe (vrijdag 8 mei) zijn er dubbele punten voor de renners die in de top tien finishen. Deze vijfde etappe staat te boek als de koninginnenrit. De ploeg met de meeste punten wint de Tour For All. Zowel bij de mannen als vrouwen komt er een winnaar.