Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zot van punk én wielrennen? Dan mag je deze outfit niet missen

De meningen over het design zullen uiteenlopen, maar één ding staat buiten kijf: met de wielerkleding in punkstijl van Ostroy val je hoe dan ook op. De outfits komen uit New York, waar punk een lange geschiedenis heeft.

De print van de bibshorts (verkrijgbaar voor 135 dollar in de maten XS tot XXL) is buitengewoon druk met allerlei logo’s en kreten, die ongetwijfeld bekend zijn in de punkscene. Aan het uiteinde van de pijpen vind je een geblokt design met rode kleurtinten.

Bij Ostroy hebben ze niet alleen werk gemaakt van het design, maar ook van de kwaliteit. De broek is gemaakt met overwegend TourTek Lycra dat UV-bescherming biedt en rekbaar is. Alle naden zijn netjes plat gestikt. Aan de pijpen zit een siliconen gripper en het rugpaneel en de bretels zijn van mesh. Het zeem is gemaakt om comfort te bieden: vocht wordt snel afgevoerd.

De Amerikanen hebben een bijpassend shirt (verkrijgbaar voor 120 dollar in de maten XS tot XL) ontworpen. Het loopt, net als de bibshorts, over van logo’s en punkkreten. Mensen met passie voor (punk)muziek herkennen waarschijnlijk Sid Vicious en Sex Pistols, niet de eerste de beste band-/ artiestennamen. De zijden van het shirt komen overeen met het patroon van de bibshortspijpen.

Ook het shirt is functioneel. Het is eveneens gemaakt met TourTek Lycra en biedt zodoende soortgelijke eigenschappen als de broek. Aan het uiteinde zitten siliconen grippers, zodat het shirt zo goed mogelijk op zijn plaats blijft tijdens de ride.

  • Interesse? Kijk eens op de website van Ostroy. Er zijn nog voldoende bijpassende accessoires te vinden

Gerelateerde artikels