Deel dit artikel:

Zo ziet de heatmap van een ‘veelfietser’ eruit

Steve Abraham probeerde tot voor kort een nieuw afstandsrecord te vestigen.

Benieuwd hoe de ‘heatmap’ eruitziet van een fietser die in één jaar het grootste aantal kilometer probeerde te rijden? Kijk dan maar eens hieronder. De afgelegde routes, geregistreerd met Strava, staan op naam van de Brit Steve Abraham. Maar hoe indrukwekkend ook, voor de Brit is het onvoldoende. Hij besloot deze week zijn recordpoging te staken.

Abraham zat de afelopen maanden al meer dan 4.300 uur in het zadel. Hij wilde daarmee de grootst afgelegd afstand in een jaar tijd achter zijn naam zetten. Het record stond lange tijd op naam van Tommy Godwin (120.805 kilometer) en werd eerder dit jaar verbroken door de Amerikaan Kurt Searvogel (122.561 kilometer). Houd je vast: dat laatste is goed voor 335 kilometer per dag.

Deze week, toen er plotseling op Strava geen kilometers meer werden geregistreerd op de account van Abraham, maakte de Brit de stop van zijn recordpoging bekend. “Ik had een schema in gedachten dat ik moest rijden om het record te grijpen, maar ik rij simpelweg te weinig. Ik raak steeds verder achter op schema en ik denk niet dat ik dat nog goed kan maken.”

Abraham heeft tijdens zijn recordpoging heel wat tegenslag gehad. In eerste instantie startte hij al op 1 januari 2015, maar in maart vorig jaar brak hij zijn been. Later moest hij dus weer opnieuw beginnen. De bedoeling was om tussen augustus 2015 en augustus 2016 een nieuw record te vestigen.

steven-abraham.jpg

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE