Deel dit artikel:

Yee-ha! Cowboy vangt fietsendief met paard en lasso

Dit verhaal is haast te mooi om waar te zijn.

Of het Wilde Westen nog bestaat? Jazeker… In de Amerikaanse staat Oregon heeft een cowboy een fietsendief met paard en lasso in de kraag gevat. De cowboy, de 28-jarige Robert Borba, kwam in actie toen hij iemand om hulp hoorde roepen. Binnen de kortste keren had de man de dief te pakken.

Borba kocht op het moment van de diefstal voer bij een supermarkt. Toen hij de vrouw om hulp hoorde schreeuwen, opende hij zijn trailer en liet hij zijn paard Long John naar buiten. Hij zette de achtervolging in en zwaaide met zijn lasso. Al bij de eerste poging zat het touw om de benen van de fietsendief, die de fiets had gedumpt en te voet verder was gegaan. “Ik gebruik elke dag een lasso. Dat is mijn bestaan. Als het bij vee werkt, dan werkt het ook bij dieven”, zegt de redder in de Mail Tribune.

Na zijn vangst sleepte Borba de dief met het touw om de enkels over de parkeerplaats van een winkelcentrum en belde hij de politie. Die verklaarde na aankomst nog nooit een dief op zo’n manier te hebben aangetroffen. “Je kunt het nauwelijks voorstellen”, schrijft de politie van Oregon op haar Facebook-pagina. De 22-jarige dief Victorino Arellano-Sanchez is aangehouden. (foto: Facebook politie Oregon)