Deel dit artikel:

Wrangler: de nieuwe mountainbikeband van Goodyear

Goodyear, een van 's werelds grootste bandenfabrikanten, stelt met de Wrangler haar nieuwste mountainbikeband voor. De Wrangler is ontworpen voor droge en rotsachtige omstandigheden en komt er zowel in een versie voor Enduro als voor e-mountainbikes.

“De Wrangler is een interessante toevoeging aan ons mountainbike-assortiment. Als nieuwste onderdeel van ons assortiment staat hij naast onze populaire Newton en richt hij zich op droge en rotsachtige omstandigheden. In de loop van de ontwikkeling van de Wrangler, inclusief meerdere productierondes, prototypes en een uitgebreid testprogramma in verschillende omstandigheden en op verschillende trails over de hele wereld, hebben we echt een band ontwikkeld die helpt om beter te rijden. Met zoveel grip en ondersteuning geeft de Wrangler je het vertrouwen op elke trail.”

Bastien Donzé, Product Director voor Goodyear Bicycle Tires.

Drie belangrijke eigenschappen:


Ontworpen voor agressief gebruik op de enduro en e-mountainbike. Ideaal voor droge, rotsachtige en stoffige omstandigheden. Er is telkens een specifieke voor- en achterband, zowel voor de banden geschikt voor enduro-gebruik als voor de e-mtb.

Profiel is geïnspireerd op high-performance motorcrossbanden om vertrouwen te bieden op droog en rotsachtig terrein. Het unieke in-block-ontwerp zorgt voor extra grip. 

  • Wrangler MTF (voor) verbetert de grip en stuurprestaties.
  • Wrangler MTR (achter) verbetert de rolsnelheid en optimaliseert de acceleratiekrachten.

Electric Drive: Wrangler heeft een volledig nieuwe ElectricDrive-constructie, geoptimaliseerd voor gebruik met e-mtb’s. De unieke lay-up van het voor- en achterkarkas bieden extra ondersteuning en bescherming, die verder wordt versterkt door een sterke butyllaag die hoog in de zijwand doorloopt.

Meer info via: www.goodyear.com/wrangler