Deel dit artikel:

Wielersportbond NTFU viert 60-jarig jubileum

Nederlandse Toer Fiets Unie komt met speciale activiteiten in 2016.

Het is een bijzonder jaar voor de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU): de wielersportbond bestaat namelijk 60 jaar. Het belooft een feestelijk jaar te worden waarin allerlei speciale evenementen worden georganiseerd.

Het jubileum wordt het hele jaar door gevierd met nieuwe evenementen. Zo houdt de NTFU op zaterdag 21 mei de Sixty60, een mountainbike-trailrun die in duo’s wordt afgelegd. Op zondag 29 mei kun je je krachten meten met de elementen op Neeltje Jans waar een tijdrit van 30 kilometer staat gepland. Als klap op de vuurpijl wordt op zaterdag 10 september op Papendal de Holland Classic georganiseerd met onder andere tochten voor racefietsers en mountainbikers. De inschrijving voor deze speciale evenementen gaat open op 1 februari.

De NTFU werd in 1965 opgericht door een viertal fietsverenigingen die, onder andere op het vlak van toertochten, samen wilden werken. In 60 jaar tijd is de NTFU Kalender uitgegroeid tot een compleet overzicht met ook dit jaar weer ruim 2.500 toertochten. Ook het aantal verenigingen dat zich aansluit groeit nog steeds. Bij de NTFU zijn in 2016 ruim 500 verenigingen en 65.000 sportieve fietsers aangesloten. Arjan de Vries, directeur van de NTFU: “Ik vind het heel mooi om te zien hoe we ons in 60 jaar hebben ontwikkeld tot een professionele vrijwilligersorganisatie. Dat vieren we graag met al onze leden.”