Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wielerkleding Specialized: veilig en volgens de oude wielerwetten

Specialized heeft succes met haar eigen wielerkledinglijn. Voor de modebijlage Shot van Grinta! poseerden Lorenzo en Ine met de nieuwste producten van het bekende merk.

Wat Lorenzo’s Therminal Deflect Jacket (239,90 euro) betreft, is Specialized voor de veilige keuze gegaan. Niet enkel met de reflecterende details op de achterkant, maar vooral met de eenvoudige zwarte kleur. Zoals dat in oude wielerwetten geschreven staat, is ook Lorenzo’s broek volledig zwart. Zijn Therminal SL Pro Cycling bibtight (199,90 euro) is inzetbaar vanaf het vriespunt tot aan aangenamere herfsttemperaturen. De Body Geometry 3D Contour zeem met triple density foam zet Lorenzo haast letterlijk in een zetel. Dankzij het met waterafstotende coating behandelde Thermodream materiaal blijft Lorenzo warm en droog.

Ine matcht op vlak van kledij volledig met Lorenzo. Zij draagt de vrouwelijke variant van de Therminal Deflect (239,90 euro) en kiest net als Lorenzo voor de Therminal SL Pro Cycling bibtight (199,90 euro). Uiteraard is haar fietsbroek voorzien van de vrouwelijke Body Geometry 3D zeem. Bovendien hebben de bretels van haar tight een magnetische sluiting voor makkelijk openen en sluiten. Ine vervolledigt haar outfit met de SL Merino kousen (15,90 euro). Haar S-Works 7 Road schoenen (379,90 euro) doen vermoeden dat ze voluit voor prestaties gaat.

Specialized S-Works Prevail II met ANGI

De ultieme lichtgewicht helm met nieuwe MIPS SL beveiliging en geïntegreerde ANGI crashsensor. Voor 279,90 euro krijg je de beste allround-prestaties.

S-Works 7 Road

In het volledige gamma staat de ’S-Works’ stempel garant voor prestaties. Bij deze 7 Road schoen (379,90 euro) is dat niet anders. De ultralichte FACT Powerline carbon zool heeft een stijfheindsindex van 15. De twee onafhankelijk van elkaar werkende Boa-sluitingen doen de schoen perfect aansluiten.

S-Works EXOS Road

150 gram, da’s belachelijk licht voor een fietsschoen. Toch slaagt de S-Works EXOS Road, met een adviesverkoopprijs van 499,90 euro, hier in. Bij Specialized verwijderden ze de traditionele heelcap en verharde neus van de schoen. Zo ging het gewicht naar beneden en het comfort omhoog.