Deel dit artikel:

Wahoo voert reeks updates door voor ELEMNT RIVAL

De ELEMNT RIVAL van Wahoo is nog een stukje functioneler en gebruiksvriendelijker geworden dankzij een rist updates en vernieuwingen. Eén daarvan is de ondersteuning voor Planned Workout van TrainingPeaks.

Toen Wahoo eind vorig jaar de ELEMNT RIVAL deed het bedrijf direct de belofte gedaan dat de functionaliteit verder uitgebreid zou worden. Inmiddels is er sprake van de eerste updates bij het sporthorloge. Behalve kleine prestatieverbeteringen en extra gebruiksvriendelijkheid zijn er ook grotere wijzigingen aangebracht. Die lijsten we hier voor je op.

Planned Workout van TrainingPeaks

Hiermee kun je de workouts die je met je TrainingPeaks-account gemaakt hebt synchroniseren met je ELEMNT RIVAL. Je zet je trainingsschema’s eenvoudig over met de ELEMNT companion app en daarna krijg je er twee extra pagina’s bij die alle details van je training weergeven. De eerstvolgende zeven dagen worden automatisch toegevoegd of je kiest handmatig de trainingen die je wil overzetten. Daarnaast heeft Wahoo voor elke discipline (fietsen, hardlopen en zwemmen) vier extra, gratis, workouts toegevoegd.

iOS muziekbediening

Nadat je deze update op je horloge gezet hebt en je speelt muziek af op je iOS device, krijg je er automatisch een pagina bij waarmee je je muziek kan bedienen. Alle bekende muziekdiensten worden ondersteund, denk aan Spotify, Apple Music, TIDAL en SoundCloud. Eenzelfde update voor Android volgt binnenkort.

KICKR HEADWIND bediening

Als je de ELEMNT RIVAL verbindt met de KICKR HEADWIND, krijg je er een extra pagina bij en kun je deze aansturen vanaf je pols. Je wisselt hiermee eenvoudig tussen hartslagmodus, snelheidsmodus en controlmodus.

Notificaties

Met deze update worden notificaties van je iPhone doorgestuurd naar je ELEMNT. Een update zorgt ervoor dat populaire berichtenapps zoals WhatsApp, Signal en Telegram worden ondersteund.

Track mode

De ELEMNT RIVAL heeft met deze update door dat je op een baan hardloopt. Hij past automatisch de GPS-data aan zodat deze precies op de baan ligt. Het duurt ongeveer twee rondes voordat de RIVAL volledig gekalibreerd is. Het slimme van Wahoo’s sporthorloge is dat hij ook de GPS-data van de kalibratierondes aanpast om samen te vallen met de baan. Ook kun je intervallen van 100 meter bijhouden als je rond dat punt de ronde knop indrukt.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE