Deel dit artikel:

WAHOO RFLKT: ‘Welkom hulpstukje’

Rikkie Tanghe (Gruppo Sportivo Grinta!) test fietscomputer WAHOO RFLKT.

Een aantal leden van Gruppo Sportivo Grinta! viel onlangs met de neus in de boter. Zij mochten de WAHOO RFLKT  testen. Rikkie Tanghe deelt zijn ervaringen.

rflkt2.jpg

“Over de montage bestaan er geen misverstanden. Je maakt de houder vast met een elastiek of je schroeft de houder vast met één enkel vijsje. ”

“Of ik een testje met de WAHOO RFLKT wilde doen op mijn fietsje? Zeker, met zo’n 19.000 kilometer op de fietscomputer in het afgelopen jaar kon dat geen probleem zijn. Ik had ook iets gelezen van Strava, dus als premiumlid was ik zeker enthousiast! Enkele dagen later viel, volgens mijn vrouw, een fietscomputer in de brievenbus.

Over de montage bestaan er geen misverstanden. Je maakt de houder vast met een elastiek of je schroeft de houder vast met één enkel vijsje. Het eerste systeem plaatst je schermpje op het stuur, het tweede ervoor. Het toestel klikt er gemakkelijk in als er de nodige aandacht aan geschonken wordt. Eénmaal raakte hij los tijdens het rijden.

Verder viel er niet veel beschrijving te vinden in de verpakking. Googlen en proberen, was dus de boodschap. Ik ben geen echte computerfreak, maar wel een fervent gebruiker. Mijn ritjes worden via de iPhone geregistreerd op Strava. Als er iets mis is gegaan staat de Mio GPS altijd op het stuur zodat ik via dat kanaal ook een weergave van de rit heb en het naar Strava kan doorsturen.

De WAHOO RFLKT maakt verbinding met de app op je smartphone en geeft die weer op het stuur. Je smartphone zit intussen gewoon in je zak. Het is verstandiger dan je smartphone in een houder op je stuur te hebben. Zelf heb ik al meermalen mijn fiets-GPS in de goot moeten gaan zoeken. Dat zou zonde zijn van de iPhone.

Omdat bij de eerste testrit  Strava niet direct op mijn schermpje kwam, downloadde ik de app van WAHOO zelf: WAHOO fitness. Dat lukte beter en liet mijn schermpje wisselend alle gegevens zien. Het waren gegevens die ik graag wilde en dingen die eigenlijk niet hoefde te zien. Nu kon ik ook schermgegevens aanpassen.

Toen het met Strava óók lukte had ik daar 3 gegevens op het scherm en moest ik een lastig, ongevoelig knopje indrukken, wat met handschoentjes niet goed lukte. Het rubber van de knopjes is te hard, je hebt er geen gevoel in. De totaal gereden afstand verscheen meermaals niet op het scherm. Eénmaal had ik helemaal geen gegevens op het stuur. Trouwens: ook de Mio vertikte het toen. Die ene keer werkten de satellieten niet mee.

Mijn werk-woonverkeer geschiedt  tegenwoordig in het donker. De display is niet verlicht. Aflezen lukt dus alleen vluchtig als ik onder een lantaarnpaal door passeer. Ik ben vergeten dat dit met de meeste fietscomputers ook zo is, maar ik ben gewoon geraakt aan de Mio GPS.

Eenmaal thuis worden alle gegevens keurig gebundeld in de Iphone, zowel van Strava als van de WAHOO app. Handiger is wel het op je PC–scherm te bekijken, wat me met de WAHOO app niet lukte. Op het eerste zicht is de WAHOO RFLKT een welkom hulpstukje.”

Gerelateerde artikels