Deel dit artikel:

Wahoo lanceert nieuw sporthorloge

Wahoo komt met een nieuw sporthorloge: de ELEMNT RIVAL GPS. Deze accessoire is bedoeld voor multidisciplinaire sporters die hun trainingsdata willen bijhouden.

Met de ELEMNT RIVAL GPS slaat Wahoo een brug met de ELEMNT-fietscomputer die al sinds 2016 bestaat. Alle mogelijkheden van die computer zijn nu overgenomen in het horloge. Triatleten en hardlopers hebben daardoor hetzelfde gebruiksgemak dat fietsers al langer ervaren. Daarnaast zijn er nieuwe features toegevoegd die specifiek bedoeld zijn voor multisporters.

Nieuwe snufjes

De ELEMNT RIVAL vernieuwt de manier waarop een atleet racedata registreert. Deze maakt gebruik van de gepatenteerde Touchless Transition-technologie, ontwikkeld voor RIVAL. Dat houdt in dat gebruikers zonder enige handeling kunnen overgaan van zwemmen naar hardlopen en fietsen.

De Multisport Handover-modus stelt het apparaat in staat om te communiceren met ELEMNT-fietscomputers. Hierdoor worden geregistreerde gegevens van het horloge automatisch overgezet naar de ELEMNT op het stuur. Data blijven zo eenvoudig te zien en te volgen. Bovendien gebeurt de registratie op een correcte manier.

De RIVAL heeft een keramische ring voor betere GPS-ontvangst en een omgevingslichtsensor die de achtergrondverlichting automatisch aanpast. De batterij gaat veertien dagen mee in de horlogestand of 24 uur in GPS-modus. Andere toegepaste sensoren zijn een barometrische hoogtemeter, een optische hartslagsensor en live-tracking.

Deel de tratiningsdata

Na de trainingen zijn gegevens beschikbaar in de Wahoo Companion app en kunnen ze automatisch worden geüpload naar andere platforms. Denk daarbij aan TrainingPeaks en Strava. De ELEMNT RIVAL (adviesprijs: 379,99 euro) maakt ook verbinding met ANT+- en Bluetooth-sensoren en kan Wahoo KICKR smarttrainers aansturen.